Σάββατο 15 Απριλίου 2023

Παράπονα αναγνώστη


Κατά την περιφορά του Επιταφίου στην... 

 
Παραλία Κατερίνης υπήρξε απαράδεκτη συμπεριφορά Ιερωμένων κατά τον Πιστών, ακολουθώντας την διαδρομή που γίνεται η περιφορά κάθε χρόνο, ο πρώτος Ιερωμένος άρχισε να λέει στους πιστούς μεγάλη γύρα κάνετε, «τώρα που βρήκαμε παπά, ας θάψουμε πέντε-έξι», είναι ο τρίτος επιτάφιος που πάμε και κάντε γρηγορά, δεν σταματάω ξανά για δέηση, όλο αυτό δυσαρέστησε πολλούς Πιστούς και μέρος αυτόν αποχώρησαν!

Φτάνοντας στην Εκκλησία και μόλις αρχίσαν να παίρνουν από κάτω όπως προστάζει το έθιμο ο δεύτερος Ιερωμένος καθόταν συνέχεια εκεί λέγοντας γρήγορα γρήγορα!!!
Αυτό που κατάφεραν τελικά ήταν να δυσαρεστήσουν τους Πιστούς, τέτοιες μέρες που είναι γνωρίζουμε τον φόρτο που έχουν Οι Ιερείς αλλά δεν θα σταματήσουμε και Εθιμα μας, οφείλουμε όλοι να τηρούμε τα Έθιμα και της παραδόσεις μας πόσο μάλλον όταν είναι κληρικοί και Δεσποτάδες.

Φυσικά δεν άρεσε στην πλειοψηφία η μετακίνηση του Ιερέα της Εκκλησίας λόγω τον ημερών με το πρόσχημα ότι έχουμε επισκέπτες από όμορες Ορθόδοξες χώρες την ιδια στιγμή που η παρουσία τους δεν ξεπερνούσε το 10%.

Τέτοια περιστατικά ευχόμαστε να μην ξανασυμβούν γιατί δεν είναι καθόλου ωραίο το θέαμα μιας άδειας Εκκλησίας!


Κ. Π.