Λιώνουν στο στόμα
Υλικά
- 1,5 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες
- 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
- 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού
- 2 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκιας ρίγανης
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και λαδώστε ελαφρώς ένα μεγάλο ταψί.
Βήμα 2
Τοποθετήστε τις πατάτες στο ταψί και περιχύστε με το βούτυρο και το λάδι. Ανακατέψτε καλά. Απλώστε ομοιόμορφα και ψήστε για 30 λεπτά.
Βήμα 3
Γυρίστε τις πατάτες, και πάλι ομοιόμορφα, μετακινώντας τις κάτω στρώσεις προς τα πάνω.
Βήμα 4
Χτυπήστε τον ζωμό, τον χυμό λεμονιού, τη φλούδα και το σκόρδο σε ένα μπολ. Περιχύστε τις πατάτες και ψήστε για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί το υγρό και οι πατάτες να είναι τρυφερές και χρυσές.
Βήμα 5
Αλατοπιπερώστε και πασπαλίστε με ρίγανη για να σερβίρετε.