Το CNN τοποθετεί την ελληνική κουζίνα στην 7η θέση και περιγράφει ως εξής την επιλογή του:
“Το να ταξιδεύει και να τρώει κανείς στην Ελλάδα είναι σαν να ζει μέσα σε σελίδες γυαλιστερού περιοδικού, αλλά χωρίς την ανάγκη για photoshop. Όπως οι γαλάζιες θάλασσες και τα λευκά κτίρια, οι ελιές Καλαμάτας, η φέτα, οι πολύχρωμες σαλάτες και τα ψητά κρέατα είναι όλα ιδανικά για καρτ ποστάλ”, γράφει και σημειώνει ότι το μυστικό του ελληνικού είναι το λαμπερό ελαιόλαδο.
“Δώρο των θεών, το ελαιόλαδο είναι αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη εξαγωγή της Ελλάδας, επηρεάζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο σκέφτονται για τα τρόφιμα και τη διατροφική υγεία. Το φαγητό στην Ελλάδα είναι επίσης ένας τρόπος “κατανάλωσης” της ιστορίας. Μια μπουκιά ντολμά ή μια σούπα φακές δίνει μια μικρή γεύση ζωής στην αρχαία Ελλάδα, όταν επινοήθηκαν αυτά τα φαγητά.
Στα καλύτερα τρόφιμα της ελληνικής κουζίνας, το CNN ξεχωρίζει:
Το ελαιόλαδο: Πάνω στα φαγητά ή μόνο του πάνω στο ψωμί, έχει σχεδόν την ποικιλία του κρασιού στις γεύσεις του.
Την σπανακόπιτα: Γιατί το σπανάκι είναι εύγεστο με την φέτα και το φύλλο.
Τον γύρο: Το να τρως αργά τη νύχτα, μετά από ποτό, δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς την πίτα με το ψητό κρέας και το τζατζίκι.
Το πιο ανόητο φαγητό της ελληνικής κουζίνας, είναι – σύμφωνα πάντα με το CNN – το λαχανόρυζο.
Όpως εξηγεί, το λαχανόρυζο “βασικά είναι λάχανο και κρεμμύδι, παραμαγειρεμένα και μετά ανακατεμένα με ρύζι. Σε χορταίνει, αλλά είναι μονοδιάστατο”.
Οι 10 καλύτερες κουζίνες, σύμφωνα με το CNN
10: ΗΠΑ (Cheeseburger, Chocolate chip cookies)
9. Μεξικό (Mole, Tacos al pastor, Tamales)
8. Ταϊλάνδη (Tom yam kung, Massaman curry, Som tam)
7: Ελλάδα (Ελαιόλαδο, σπανακόπιτα, γύρος)
6: Ινδία (Dal, Dosa, Chai)
5: Ιαπωνία (Miso soup, Sushi και sashimi, Tempura).
4: Ισπανία (Jamon Iberico, Churros)
3: Γαλλία (Escargot, Macarons, Μπαγκέτα)
2: Κίνα (Γλυκόξινο χοιρινό, Dim sum, πάπια Πεκίνου, Xiaolongbao).
1: Ιταλία (Πίτσα, ιταλικό σαλάμι, καφές).
Δείτε αναλυτικά τη λίστα στο edition.cnn.com/travel