Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Μετά την Χρονοπούλου «χτύπησε» και ο Δουδωνής από το ΠΑΣΟΚ: «Θα φορολογήσουμε μερίσματα εταιρειών άνω των 100.000 ευρώ κατά 15%»!


Δηλαδή όλες οι κερδοφόρες μεσαίες επιχειρήσεις!
 
Μετά την δήλωση σαρδάμ της Ε.Χρονοπούλου, έρχεται άλλο ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο Παναγιώτης Δουδωνής, για να πει πως θα φορολογηθούν τα μερίσματα των επιχειρήσεων... 

 
κατά 15% από 100.000 ευρώ και άνω!

Δηλαδή το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνει φορολόγηση (και μάλιστα βαριά) σε όλες τις κερδοφόρες μεσαίες επιχειρήσεις!

Στο ΠΑΣΟΚ σκέφτηκαν πως δίνουν κίνητρα στις επιχειρήσεις, όσες έμειναν δηλαδή, να φύγουν από την χώρα και να πάνε αλλού; Ή δεν τους πέρασε η ιδέα από το μυαλό;

Όπως επίσης ότι θα «ρεφάρουν» τις φαεινές φορολογικές ιδέες του ΠΑΣΟΚ μειώνοντας το προσωπικό τους; Ή μη προσλαμβάνοντας καινούριους υπαλλήλους;

Η ακατάσχετη φορολογική «πολυλογία» που έπιασε πρώτα τον ΣΥΡΙΖΑ με τους Κατρούγκαλο-Φωτίου και εν συνεχεία το ΠΑΣΟΚ τους Χρονοπούλου-Δουδωνή, δημιουργούν εύλογες απορίες.

Ασχέτως αν μετά ανασκευάζουν με διάφορες «εξηγήσεις» όπως… σαρδάμ, «προσωπικές απόψεις» και ποιος ξέρει τι άλλο, δείχνει κόμματα που αγωνιούν για το ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΛΕΦΤΑ στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Δουδωνής δεν είναι ένα απλό στέλεχος αλλά από τα ανώτερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Δουδωνής χρειάστηκε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τη φορολόγηση των μερισμάτων. Τόνισε στον ΣΚΑΪ μετά από πιέσεις ότι θα φορολογηθούν με 15%, για ποσά από 100.000 και πάνω.

Μάλιστα, στο σημείο αυτό παρενέβη ο τέως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος τόνισε πως «όλες οι μεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα που έχουν κέρδη, είναι σε αυτή την κατηγορία».

«Προφανώς εδώ θα γίνει μια πολιτική για άρση των ανισοτήτων. Οι ανισότητες στη χώρα έχουν εκτοξευτεί», τόνισε στη συνέχεια ο Παναγιώτης Δουδωνής, τονίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ θα φορολογήσει τις μεγάλες εταιρίες.