Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Το μεγαλύτερο ηλιακό τηλεσκόπιο του κόσμου κατέγραψε μοναδικές εικόνες από τον ήλιο (φώτο)Στις εικόνες εντοπίζονται οι ηλιακές κηλίδες
 
Μοναδικές εικόνες κατέγραψε το μεγαλύτερο ηλιακό τηλεσκόπιο στον κόσμο, καθώς απαθανάτισε αξιοσημείωτη λεπτομέρεια τα μοναδικά χαρακτηριστικά του Ηλίου.

Στις... 

 
εικόνες του τηλεσκοπίου Daniel K. Inouye εντοπίζονται οι ηλιακές κηλίδες, τις οποίες οι επιστήμονες θέλουν να μελετήσουν για τα κατανοήσουν γιατί η ατμόσφαιρα του Ήλιου είναι πιο θερμή από την επιφάνειά του.

Η μοναδική ικανότητα του Inouye να καταγράφει δεδομένα με τόση λεπτομέρεια, θα βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα και το μαγνητικό πεδίο του Ήλιου και τους κινητήριους μοχλούς πίσω από τις ηλιακές καταιγίδες.
Ο Ήλιος είναι ο κοντινότερος στον πλανήτη μας αστέρας, ένας γιγάντιος φυσικός πυρηνικός αντιδραστήρας που καίει περίπου πέντε εκατομμύρια τόνους καυσίμου υδρογόνου κάθε δευτερόλεπτο, κάτι που θα συνεχίσει να κάνει για τουλάχιστον άλλα 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια.

Όλη αυτή η ενέργεια εκπέμπεται στο διάστημα προς κάθε κατεύθυνση και ένα μικρό μέρος της φθάνει στη Γη, καθιστώντας εφικτή τη ζωή.