Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Ζυμαρικά με κοτόπουλο και μανιτάρια



Μαγειρεμένα όλα μαζί


Υλικά 

  • 750 γρ. στήθος κοτόπουλου, σε κύβους
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι, σε κύβους 


 

  • 2 φλ. τσαγιού μανιτάρια
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 2 κ. γλ. πάπρικα
  • 4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 500 γρ. ζυμαρικά farfalle
  • 150 γρ. σπανάκι
  • 1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα
  • Αλάτι, ανάλογα με τη γεύση
  • Πιπέρι, για γεύση


Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι και ροδίστε το -φροντίστε να ψηθεί μέχρι μέσα. Αφήστε το κοτόπουλο στην άκρη.

Βήμα 2
Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε. Μαγειρέψτε το για 1-2 λεπτά.

Βήμα 3
Προσθέστε τα μανιτάρια και το σκόρδο και ανακατέψτε για να ενσωματωθούν με το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε θυμάρι και πάπρικα. Ανακατέψτε για να αλατοπιπερώσετε ομοιόμορφα.

Βήμα 4
Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και την κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα και ανακατέψτε. Αφήστε το να πάρει μια βράση και προσθέστε τα ζυμαρικά.

Βήμα 5
Μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, φροντίζοντας να ανακατεύετε κάθε 1- 2 λεπτά για να μη σβολιάσουν τα ζυμαρικά. (Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να είναι λίγο μεγαλύτερος σε αυτή τη συνταγή από ό,τι όταν τα ζυμαρικά βράζουν σε νερό).

Βήμα 6
Όταν τα ζυμαρικά είναι al dente, προσθέστε το σπανάκι και το κοτόπουλο και ανακατέψτε μέχρι το σπανάκι να μαγειρευτεί και να ενσωματωθεί.

Βήμα 7
Προσθέστε την παρμεζάνα και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί καλά και να μείνει μια λεία σάλτσα.

Βήμα 8
Συμπληρώστε με επιπλέον παρμεζάνα και σερβίρετε.