Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Γαρίδες με μέλι και σκόρδο


Ένα εύκολο πιάτο γεμάτο γεύση

Υλικά 

  • 500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
  • Ελαιόλαδο, για το μαγείρεμα
  • Για τη μαρινάδα:
  • 1 1/2 κ. σ. ψιλοκομμένο σκόρδο 


 

  • 2 κ. γλ ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 1/2 κ. γλ. κόκκινο πιπέρι σε σκόνη
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/3 φλ. τσαγιού μέλι
  • 1/3 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας
  • Μαγειρεμένο λευκό ρύζι, για το σερβίρισμα
  • Μπρόκολο στον ατμό, για το σερβίρισμα
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι σε λεπτές φέτες, για γαρνιτούρα


Εκτέλεση

Βήμα 1
Τοποθετήστε τις γαρίδες σε μια επανασφραγιζόμενη σακούλα ή σε ένα μεσαίο μπολ.

Βήμα 2
Φτιάξτε τη μαρινάδα: Ανακατέψτε το σκόρδο, το τζίντζερ, το ελαιόλαδο, το μέλι και τη σάλτσα σόγιας.

Βήμα 3
Ρίξτε τη μισή μαρινάδα στις γαρίδες, κάνοντας μασάζ μέσω της σακούλας ή ανακατεύοντας για να καλυφθούν καλά. Κρατήστε την υπόλοιπη μαρινάδα. Τοποθετήστε τις γαρίδες στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Βήμα 4
Σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Αφαιρέστε τις γαρίδες από τη μαρινάδα, προσθέστε τις στο τηγάνι και μαγειρέψτε τις για περίπου 1 λεπτό, στη συνέχεια γυρίστε τις.

Βήμα 5
Ρίξτε στο τηγάνι τη μαρινάδα που κρατήσατε και συνεχίστε το μαγείρεμα, περίπου 1 λεπτό ακόμα. Αφαιρέστε τις γαρίδες από το τηγάνι και συνεχίστε να μαγειρεύετε τη μαρινάδα μέχρι να μειωθεί και να πήξει, περίπου 5 λεπτά.

Βήμα 6
Σερβίρετε τις γαρίδες πάνω από μαγειρεμένο ρύζι και συνοδεύστε τις με μπρόκολο στον ατμό. Περιχύστε τις γαρίδες με τη σάλτσα και γαρνίρετε με κρεμμυδάκια.