Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Καλοκαιρινή σαλάτα με γαρίδες, αβοκάντο και μάνγκο


Δροσιστική και απολαυστική


Υλικά 

  • 1/2 κιλό μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες
  • Αλάτι


 

  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 μεσαίο λάχανο, σε λεπτές φέτες
  • 1 μεγάλο ή 2 μικρά ώριμα μάνγκο, ψιλοκομμένα
  • 2 μικρά αγγούρια, ψιλοκομμένα
  • 1 ώριμο αβοκάντο, σε κύβους
  • Χοντροκομμένα φρυγανισμένα αλατισμένα φιστίκια, για γαρνιτούρα
  • Φρέσκα φύλλα βασιλικού ή κόλιανδρου, για γαρνιτούρα
  • Για το ντρέσινγκ
  • 2 κ. σ. λευκό ή κίτρινο μίσο
  • 1 κ. σ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
  • 2 κ. σ. μέλι
  • 2 κ. σ. χυμό λάιμ
  • 1 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλ. καβουρδισμένο σησαμέλαιο


Εκτέλεση

Βήμα 1
Ανακατέψτε με σύρμα όλα τα συστατικά του ντρέσινγκ σε ένα μεσαίο μπολ.

Βήμα 2
Αλατοπιπερώστε τις γαρίδες και σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν ροζ, περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε τις γαρίδες σε ένα πιάτο για να κρυώσουν.

Βήμα 3
Συνδυάστε το λάχανο, το μάνγκο, τα αγγούρια και το αβοκάντο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το ντρέσινγκ και ανακατέψτε απαλά για να καλυφθούν και να αναμειχθούν τα υλικά.

Βήμα 4
Σερβίρετε τη σαλάτα με γαρίδες, ψιλοκομμένα φιστίκια και μυρωδικά.