Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Παρουσίαση του βιβλίου «Εφεσος - Κιρκιντζές - Στουπί - Νέα Έφεσος, Ιστορία - Λαογραφία - Πολιτισμός» του καθηγητή - συγγραφέα Ιωάννη Κ. Δημητριάδη στη Νέα Έφεσο


Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε και παρακολούθησε την παρουσίαση του βιβλίου «Εφεσος - Κιρκιντζές - Στουπί - Νέα Έφεσος, Ιστορία - Λαογραφία - Πολιτισμός» του συγγραφέα-καθηγητή Ιωάννη Κωνσταντίνου Δημητριάδη, το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Εφέσου.

Στην... 

 
παρουσίαση βιβλίου και παράλληλα τιμητική βράβευση του συγγραφέα, που διοργανώθηκε σε συνεργασία του Δήμου Δίου-Ολύμπου με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και την Αντιπεριφερειάρχη κα Σοφία Μαυρίδου, παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Σερβίων Κοζάνης, Χρήστος Ελευθερίου, ως εκπρόσωπος του τόπου στον οποίο υπηρέτησε για πολλά χρόνια ο καθηγητής κ. Δημητριάδης.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος σημείωσε ότι στην εκδήλωση τιμήθηκε η διαδρομή και το έργο του συνδημότη καθηγητή Ιωάννη Δημητριάδη, που αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του τόπου, της παράδοσης και της ιστορίας. Υπογράμμισε επίσης ότι το βιβλίο ανήκει πλέον στην ιστορία, τον χρόνο, το διηνεκές. Παραδίδοντας την τιμητική πλακέτα στον κ. Δημητριάδη του ευχήθηκε δύναμη για νέα έργα και νέα πονήματα. 
 


Ο κ. Γερολιόλιος τόνισε ότι η παρουσία στην εκδήλωση των πρώην διευθυντών εκπαίδευσης κ. Καζταρίδη και κ. Παπανικολάου, του διευθυντή Β΄θμιας εκπαίδευσης Πιερίας κ. Μακρή, των πρώην δημάρχων κ.κ. Παπαθανασίου και Παπαχρήστου, του πρώην νομάρχη κ. Παπαστεργίου και του πρώην βουλευτή κ. Καρπούζα, δείχνει την αξία της αναγνώρισης του έργου του καθηγητή.

Λεπτομέρειες για την συγγραφική και εκπαιδευτική πορεία του καθηγητή έδωσε η φιλόλογος Παναγιώτα Τρύπου και την παρουσίαση του βιβλίου έκαναν οι φιλόλογοι Πηνελόπη Τζιώκα και Νεκταρία Χάρη. Την εκδήλωση συντόνισε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, φιλόλογος, Ουρανία Κατσαμάκα. Η κα Κατσαμάκα ανέγνωσε επίσης την επιστολή του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου προς τον καθηγητή κ. Δημητριάδη, στην οποία ανέφερε ότι εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μικρασιάτικα και τοπικά παραδοσιακά τραγούδια, που ερμήνευσε η μουσικός Μαρίκα Φωτοπούλου, συνοδεία βιολιού και κιθάρας, η οποία διηύθυνε τις χορωδίες των Πολιτιστικών Συλλόγων Μικρασιατών Νέας Εφέσου "Ο Ηράκλειτος" και Εντοπίων Νέας Εφέσου "Το Στουπί".