Υλικά
- 1/3 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 3 κ. σ. χυμό λεμονιού
- 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1- 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 φλ. τσαγιού γάλα 2%
- 1 φλ. τσαγιού φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα
- 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς
- 2 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
- Για το γλάσο: 2 κ. σ. χυμό λεμονιού, 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τα αυγά.
Βήμα 2
Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και προσθέστε τα στο μείγμα των αυγών εναλλάξ με το γάλα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Βήμα 3
Προσθέστε τα μύρτιλα, τους ξηρούς καρπούς και το ξύσμα λεμονιού.
Βήμα 4
Μεταφέρετε το μείγμα σε μια λαδωμένη φόρμα για κέικ και ψήστε στους 180 βαθμούς για 60- 70 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο να βγει καθαρή.
Βήμα 5
Ψύξτε για 10 λεπτά προτού το βγάλετε από το ταψί και το μεταφέρετε σε σχάρα.
Βήμα 6
Συνδυάστε τα υλικά του γλάσου και περιχύστε το ζεστό κέικ. Αφήστε να κρυώσει εντελώς.