Τρίτη 30 Μαΐου 2023

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΟΡ.ΦΕ.Ο. ΣΤΗ ΜΑΤΑ ΚΟΥΡΤΗ


Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου συγχαίρει την Μάτα Κούρτη, μέλος της καλλιτεχνικής του επιτροπής για την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της ταινίας της «Αχέροντας». Το σενάριο της... 


 

κ. Κούρτη ξεχώρισε και χρηματοδοτήθηκε από τοΕλληνικό Κέντρο Κινηματογράφου στην κατηγορία ταινιών «Μικρού μήκους» καισκηνοθετήθηκε πρόσφατα από την Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου.

Πρόκειται για μια ταινία μυθοπλασίας που γυρίστηκε στις εκβολές και τις πηγές τουποταμού Αχέροντα, στα χωριά Αμμουδιά και Γλυκή, με πρωταγωνιστές τους Κωνσταντίνο Ασπιώτη, Σμαράγδα Αδαμοπούλου και Αργύρη Μπακιρτζή. Το σενάριο ακολουθεί την ιστορία ενός ζευγαριού που αποφασίζει να περάσει έναΣαββατοκύριακο στον ποταμό Αχέροντα. Κατά την παραμονή τους εκεί, ημυθολογία του τόπου τους επηρεάζει και τους ωθεί να επαναπροσδιορίσουν τησχέση τους.

Η ταινία αποτελεί μία παραγωγή της εταιρείας ΗΟΝΕΥΒΕΕ, σε συμπαραγωγή με την LIBRART PERFORMING ARTS ENSEMBLE και το ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ, με τηνυποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της Περιφέρειας Ηπείρουκαι του Epirus Film Office.



Το επιβλητικό τοπίο και ο μύθος που το περιβάλλει αποτέλεσαν έμπνευση για τηνσεναριογράφο. Ανυπομονούμε για το τελικό αποτέλεσμα στη μεγάλη οθόνη καιευχόμαστε πάντα επιτυχίες στην συνεργάτιδά μας. Καλή έμπνευση για τις επόμενεςδημιουργίες!

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Μάτα Κούρτη γεννήθηκε και ζει στην Κατερίνη. Έχεισπουδάσει Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο τηςΘεσσαλονίκης καθώς και κινηματογράφο στο University of Kent,στο Canterbury τηςΑγγλίας(Master in Film studies).

Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια Πιερίαςενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε τις σπουδές της και στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, στοτμήμα Κινηματογράφου, με κατεύθυνση το σενάριο. Έχει γράψει διάφορες ταινίες μικρούμήκους και ορισμένα της σενάρια έχουν προβληθεί σε φεστιβάλ ταινιών. Επιπλέον, έχειδιδάξει κινηματογράφο σε τμήματα ενηλίκων.

Η Μάτα ασχολείται ενεργά με τηνΚινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης τα τελευταία 10 χρόνια και βρίσκεται στη θέση τηςαντιπροέδρου της Λέσχης για δεύτερη συνεχόμενη θητεία. Φέτος αποτελεί μέλος τηςκαλλιτεχνικής επιτροπής του Φεστιβάλ Ολύμπου για δεύτερο καλοκαίρι, ενώ υπήρξεπάντα εξωτερικός συνεργάτης στο πλευρό του ΟΡΦΕΟ από το 2008.