Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Ο... ''μυστηριώδης φόβος'' για νέες ελληνοποιήσεις μεταναστών από ΣΥΡΙΖΑ



Βούλα Ηλιάδου (''Κρινιώ Καλογερίδου'')

Διάβαζα τις προάλλες πολλά και διάφορα για τον... 

 
''μυστηριώδη φόβο'' που διακατέχει, λέει, μέρος της κοινής γνώμης εμποδίζοντάς την να εκδηλώσει (στις δημοσκοπικές έρευνες) την πολιτική της προτίμηση στον ΣΥΡΙΖΑ

Το πήρα για αστείο στην αρχή, όταν το πρωτοδιάβασα. Μα είδα να συνεχίζεται το ''παραμύθι'' περί ''κρυπτοσυριζαίων'' λόγω... ''ωτακουστή'' Μητσοτάκη, και συνειδητοποίησα την αλήθεια. Την αλήθεια με τα μάτια της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την αλήθεια που επιβεβαιώνει, πέραν των άλλων, και η εκπρόσωπος Τύπου της Κουμουνδούρου Πόπη Τσαπανίδου, η οποία ''τρέμει'' το ενδεχόμενο αδιαφάνειας στις δημοσκοπήσεις και κάνει ό,τι μπορεί -- με τις συχνές παρεμβάσεις της -- για να αποδείξει ότι είναι βασιλικότερη του ''βασιλέως'' αρχηγού της Αλέξη Τσίπρα.

Η αλήθεια είναι, εν προκειμένω, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ -- έχοντας εξαντλήσει τα ''πυρομαχικά'' του κατά της κυβέρνησης (σ.σ εκμεταλλεύθηκε μέχρις εξαντλήσεως το ζήτημα των υποκλοπών και τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη δια των φιλικών του ΜΜΕ) -- αποδίδει τη δημοσκοπική αδυναμία του να καρπωθεί τις απώλειες της ΝΔ στον φόβο των οπαδών του.

Στον φόβο των οπαδών του λόγω... καταγραφής τους από το λογισμικό κατασκοπείας Predator, όπως είπε... έμφοβος ο αρχηγός του Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο OPEN [εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», δημοσ. Δημήτρης Καμπουράκης και Παναγιώτη Στάθης]), με αποτέλεσμα να αποφεύγουν αυτοί να εκδηλωθούν δημοσκοπικά.

Ο φόβος της επερχόμενης ήττας οδηγεί σε πανικό, είναι φανερό. Και απόδειξη αυτού, σε πολιτικό επίπεδο, είναι η αμφισβήτηση των δημοσκοπικών ερευνών από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ερευνών οι οποίες βγάζουν έωλα τα όσα λέει στις προεκλογικές ομιλίες του ο Αλέξης Τσίπρας. Ότι θα τα πάει, δηλαδή, καλύτερα το κόμμα του κι από το 2015 ακόμα...

Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος, προφανώς, για κάθε υποψήφιο πρωθυπουργό. Κι αυτό γιατί -- στην αδημονία του να ρίξει τον πολιτικό του αντίπαλο -- οδηγείται στον παραλογισμό. Παραλογισμό που αποτυπώνεται, εν προκειμένω, στη φημολογία περί ''μυστηριώδους φόβου'' ο οποίος αναγκάζει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να ''κρύβονται'' δημοσκοπικά αρνούμενοι να ομολογήσουν ότι θα τον ψηφίσουν.