Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Σαλάτα μπρόκολο με γλυκό ντρέσινγκ λεμονιού


Ιδανική επιλογή ακόμη και για ελαφρύ γεύμα

Υλικά 

  • 2 μέτρια κεφάλια μπρόκολο, κομμένα σε μέγεθος μπουκιάς
  • 1/4 μέτριο κρεμμύδι, σε κύβους
  • 1/2 φλ. τσαγιού καβουρδισμένους ηλιόσπορους 



  • 1/2 φλ. τσαγιού αποξηραμένα κράνμπερι
  • Για το ντρέσινγκ:
  • 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι
  • 2 κ. σ. μέλι ή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κ. σ. μαγιονέζα
  • 2 κ. σ. μηλόξυδο
  • Ξύσμα και χυμό από 1 μέτριο λεμόνι
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι


Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι, τη ζάχαρη ή το μέλι, τη μαγιονέζα, το ξύδι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και το αλάτι. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα, αν χρειάζεται.

Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το μπρόκολο, το κρεμμύδι, τους ηλιόσπορους και τα αποξηραμένα κράνμπερι.

Βήμα 3
Περιχύστε με το ντρέσινγκ, ανακατέψτε να πάει παντού και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.