Όσοι αγαπούμε τον παγωμένο καφέ χειμώνα καλοκαίρι, γνωρίζουμε πολύ καλά πως όταν ζεσταίνεται είναι πια για πέταμα. Είτε αυτός είναι εσπρέσο, είτε καπουτσίνο είτε φραπέ, εμείς τον θέλουμε κρύο! Δείτε πώς μπορείτε να έχετε πάντα τον πιο δροσερό καφέ χωρίς να σας αραιώνει από τα πολλά παγάκια.
Φραπέ
Με τον φραπέ τα πράγματα είναι απλά. Αυτό οφείλεται στο ότι όταν φτιάχνετε τον φραπέ σας το κάνετε με παγωμένο νερό και βάζετε λιγότερα παγάκια. Έτσι διατηρείται κρύος για αρκετή ώρα.
Φρέντο εσπρέσο ή καπουτσίνο
Μιας και αυτό το είδος καφέ βγαίνει ζεστό από την εσπρεσιέρα χρειάζεται κάποιο κόλπο για να μην αραιώνει στη διαδικασία κρυώματός του. Αυτό που πρέπει καταρχάς να κάνετε είναι να χτυπήσετε το ζεστό εσπρέσο με το μιξεράκι του φραπέ (αν δεν έχετε ειδικό μιξεράκι για εσπρέσο) με 2 παγάκια.
Έπειτα προσθέστε 3-4 παγάκια ακόμα και απολαύστε το ρόφημά σας.
Μια άλλη λύση, αρκετά έξυπνη, είναι να φτιάξετε έναν εσπρέσο και να γεμίσετε με αυτόν μια παγοθήκη. Βάλτε την στην κατάψυξη και κάθε φορά που νιώθετε πως ο καφές σας πάει να ζεσταθεί ρίξτε του 2-3 παγάκια εσπρέσο. Έτσι δεν πρόκειται να αραιώσει με τίποτα μιας και όταν λιώσουν τα παγάκια θα είναι καφές και όχι νερό.
Το τέλειο gadget
Μια επίσης πολύ καλή ιδέα είναι να αγοράσετε τεχνητά παγάκια τα οποία δεν λιώνουν ποτέ. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα βάλετε στην κατάψυξη και μόλις παγώσουν να τα ρίξετε στον καφέ σας. Μιας και δεν λιώνουν ποτέ μπορείτε μετά τη χρήση τους να τα βάλετε και πάλι στην κατάψυξη και να τα χρησιμοποιήσετε στον επόμενο καφέ σας. Αυτά τα παγάκια θα τα βρείτε σε site που πουλάνε gadget.
Έξτρα tip: Για να μην νερώνει γρήγορα ο καφές σας προτιμάτε όσο πιο μεγάλα παγάκια γίνεται. Έτσι θα αργούν πολύ περισσότερο να λιώσουν και θα διατηρείται ο καφές σας κρύος για πολύ περισσότερο.
Πηγή: spirossoulis.com