Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

Το τσαντάκι που βρήκε ανήκε σε γνωστό επιχειρηματία και οδηγούσε σε καταθέσεις 3.000.000 €



Απέδειξε πόσο τίμιος και αξιοπρεπής είναι. Αντί να κρατήσει τα χρήματα που υπήρχαν στο τσαντάκι επικοινώνησε με τον επιχειρηματία και οι δυο τους συναντήθηκαν…

 
Εκανε κάτι το μεγαλειώδες 58χρονος φτωχός – πλην τίμιος, αξιοπρεπής και ευσυνείδητος Πατρινός εργάτης. Ο Νίκος Μ. βρήκε το πρωί της Παρασκευής 2 Ιουνίου του 2023 σε παγκάκι κοντά στο Υπολιμεναρχείο Ρίου ένα τσαντάκι που περιείχε 720 ευρώ και 15 πιστωτικές κάρτες, που όπως αποκαλύφθηκε αργότερα σε αντίστοιχους τραπεζικούς λογαριασμούς υπήρχαν καταθέσεις που ξεπερνούσαν τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Νίκος βρήκε έναν αριθμό τηλεφώνου στο τσαντάκι, κάλεσε και διαπίστωσε ότι το είχε χάσει ο άνθρωπος που βρισκόταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. Συνεπώς, δεν χρειάστηκε να πάει στην Αστυνομία και έδωσε ραντεβού να του το παραδώσει απευθείας.

Στη συνάντηση διαπίστωσε ότι είχε απέναντί του έναν επώνυμο επιχειρηματία της Αθήνας, που επρόκειτο να ταξιδέψει από το Λιμάνι της Πάτρας σε νησί του Ιονίου, για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, μαζί με τη σύζυγο και τα δύο τους παιδιά.

Σύμφωνα με το pelop.gr, ο επιχειρηματίας του έδωσε τα 720 ευρώ που υπήρχαν στο τσαντάκι κι άλλα 300 ευρώ από την τσέπη του.

Ο Πατρινός εργάτης δέχθηκε, με ανακούφιση, τα εύρετρα και όπως έλεγε σε φίλους του «ήταν δώρο Θεού», αφού τα χρήματα θα του χρησιμεύσουν για να καλύψει τις δόσεις ενός δανείου 15.000 ευρώ, με το οποίο έχει αγοράσει σπίτι 45 τ.μ., για την τριμελή οικογένειά του και «ζορίζεται» ν’ αποπληρώσει.