Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Ο «Ράμπο» που ήθελαν όλοι να δολοφονήσουν – Το «βαρύ βιογραφικό» και οι ανοιχτοί λογαριασμοί

 

Ως ο ένας από τους δύο πιο σκληρούς νονούς της νύχτας στη χώρα μας θεωρείται ο 37χρονος Β.Ρ., γνωστός και ως «Ράμπο» ή «Ταξιτζής», ο οποίος έπεσε νεκρός στη δολοφονική ενέδρα που έστησαν οι εκτελεστές, στον Κορυδαλλό το βράδυ της Τετάρτης. Εμπλεκόμενος στον υπόκοσμο της νύχτας φέρεται... 

 
να ήταν και ο Δ.Μ., ο κουνιάδος του, που επίσης έχασε την ζωή του στη χθεσινή επίθεση.

Οι αξιωματικοί που ερευνούν την διπλή δολοφονία, φαίνεται να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κίνητρο της εκτέλεσης ήταν το ξεκαθάρισμα λογαριασμών, με δεδομένο το παρελθόν των δύο θυμάτων.

Το «βιογραφικό» του «Ράμπο» είναι «βαρύ». Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, τόσο ο ίδιος όσο και ο κουνιάδος του θεωρούνται «παιδιά» του Βασίλη Στεφανάκου. Ο Β.Ρ. ήταν πρωτοπαλίκαρο του αποκαλούμενου και ως «αρχηγού της Greek Mafia», ενώ ο Δ.Μ. ήταν ο οδηγός του.

Οι δυο τους αναγκάστηκαν να ενταχθούν σε άλλη ομάδα, όταν ο Βασίλης Στεφανάκος δολοφονήθηκε στο Χαϊδάρι τον Ιανουάριο του 2018 από δύο άγνωστους δράστες που έφεραν σε πέρας ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα συμβόλαια θανάτου που έχουν γίνει ποτέ.

Τότε, ο «Ράμπο» και ο κουνιάδος του μπήκαν στην ομάδα του Γιάννη Σκαφτούρου, ο οποίος θεωρείτο ως ένα από τα βασικά στελέχη της «Greek Mafia» και υπήρξε το δεξί χέρι του Βασίλη Στεφανάκου. Μετά την δολοφονία του «Θείου Τζο» στα Δερβενοχώρια τον Απρίλιο του 2022, ο Β.Ρ. και ο Δ.Μ. αποφάσισαν να κάνουν μία νέα ομάδα μαζί με άλλα μέλη της εγκληματικής ομάδας του Γιάννη Σκαφτούρου, που είχαν, επίσης, μείνει «ορφανά». Έτσι, ξεκινήσαν μία πιο αυτόνομη πορεία στον χώρο των κυκλωμάτων της νύχτας.

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο «Ράμπο» ή «Ταξιτζής» είχε συλληφθεί για συμμετοχή στην δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου, το 2007 στη Λεωφόρο Λαυρίου στη Παιανία. Έπειτα από έναν χρόνο, όμως, βγήκε από την φυλακή, όπου και επέστρεψε λίγο αργότερα όταν και συνελήφθη για κατοχή όπλων και ναρκωτικών. Όταν αποφυλακίστηκε φαίνεται πως συνέχισε την εγκληματική δράση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, το όνομα του «Ράμπο» περιλαμβάνεται στη δικογραφία και μίας άλλης περίεργης υπόθεσης, που αφορά σε συμβόλαιο θανάτου σε βάρος ενός υψηλόβαθμου αξιωματικού του Ανθρωποκτονιών. Την εντολή για το συγκεκριμένο συμβόλαιο φέρεται να είχε δώσει -όταν ακόμα ζούσε- ο Βασίλης Στεφανάκος.

Όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς, ο «Ράμπο» δεν ήταν ένα τυχαίο πρόσωπο στον κόσμο της νύχτας. Μάλιστα, όπως εκτιμούν έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ο ίδιος και ακόμη ένα πρωτοπαλίκαρο του Στεφανάκου θεωρούνται ως οι πιο σκληροί νονοί στην χώρα. Χαρακτηρίζονται ως «αδίστακτοι» και αποτελούσαν στόχο πολλών άλλων κακοποιών, με τους οποίους έχουν ανοικτούς λογαριασμούς.

Επί της ουσίας, είναι πολλοί εκείνοι που ήθελαν τον «Ράμπο» νεκρό και τελικά κάποιοι τα κατάφεραν. Στοίχημα για τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. αποτελεί να βρουν ποιος τελικά ήταν εκείνος που έδωσε την εντολή και ποιοι εκτέλεσαν το διπλό συμβόλαιο θανάτου στον Κορυδαλλό.