Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Κι όμως υπάρχει ένας λόγος για να βάζετε το χαρτί κουζίνας στο ψυγείο


Αποδεικνύεται ότι το χαρτί κουζίνας κάνει περισσότερα από τον καθαρισμό λεκέδων

 Το χαρτί κουζίνας είναι εξαιρετικά χρήσιμο στο να διατηρείτε τα λαχανικά φρέσκα!

Πώς... 

 
μπορώ να χρησιμοποιήσω το χαρτί κουζίνας για να διατηρήσω τα φρέσκα τα λαχανικά;

Μερικές φορές τα φρέσκα προϊόντα χαλάνε πιο γρήγορα από ό,τι θα θέλαμε και δεν προλαβαίνουμε να τα φάμε πριν σαπίσουν. Αλλά κανείς φυσικά δεν θέλει να πετάει τροφές.

Η λύση είναι πολύ απλή: το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στρώσετε το συρτάρι των λαχανικών με χαρτί κουζίνας πριν τοποθετήσετε τα προϊόντα σας εκεί. Στη συνέχεια, αντικαταστήστε το χαρτί κουζίνας κάθε φορά που προσθέτετε μια νέα παρτίδα προϊόντων.

Αυτό διασφαλίζει ότι τα λαχανικά σας θα παραμείνουν πιο φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Εάν τα λαχανικά σας είναι ήδη μέσα σε κάποιο σακουλάκι, μπορεί να σας βοηθήσει να βάλετε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας απευθείας μέσα στη σακούλα. Και θα διατηρήσετε και το συρτάρι καθαρό!

Πως λειτουργεί όλο αυτό;

Τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά απελευθερώνουν νερό (υγρασία) με την πάροδο του χρόνου. Αυτή η υγρασία δεν έχει πού να πάει και παγιδεύεται στο συρτάρι, οδηγώντας σε πρόωρο σάπισμα. Το χαρτί κουζίνας απορροφάει αυτήν την υγρασία, επιβραδύνοντας τη διαδικασία αυτή.

Είναι σημαντικό να θυμάστε να αλλάζετε συχνά το χαρτί. Διαφορετικά, θα μουσκέψει από την απορροφημένη υγρασία και δεν θα κάνει τη δουλειά του για την προστασία των φρέσκων προϊόντων.

Η σύντομη εκδοχή είναι ότι όσο πιο στεγνό είναι το φρέσκο προϊόν, τόσο περισσότερο θα διαρκέσει.