Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Σαλάτα κοτόπουλο με αβοκάντο - Σερβίρετε σε ψωμί ή απολαύστε την σκέτη


Υλικά 
  • 1 αβοκάντο, σε κύβους
  • 1/4 φλ. τσαγιού γιαούρτι
  • 1 κ. σ. χυμό λάιμ 


 

  • 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 φλ. τσαγιού κόκκινο κρεμμύδι, σε κύβους
  • 1/4 φλ. τσαγιού σέλινο, σε κύβους
  • 1 κ. σ. πιπεριά jalapeño, σε κύβους
  • 2 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο κοτόπουλο, ψιλοκομμένο
  • Σάλτσα sriracha, για γαρνίρισμα, προαιρετικά
  • Φρέσκο κόλιανδρο, προαιρετικά


Εκτέλεση

Βήμα 1
Τοποθετήστε το αβοκάντο, το γιαούρτι, το λάιμ, τη σκόνη σκόρδου, το μαύρο πιπέρι και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ. Πολτοποιήστε το αβοκάντο μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή συνοχή.

Βήμα 2
Προσθέστε το κρεμμύδι, το σέλινο, την πιπεριά jalapeño και το κοτόπουλο στο μείγμα αβοκάντο και ανακατέψτε για να καλυφθεί ομοιόμορφα.

Βήμα 3
Σερβίρετε σε τοστ με προαιρετική επικάλυψη από sriracha και κόλιανδρο.