Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Πώς να απογειώσετε τις πατάτες φούρνου με ένα βασικό υλικό



Όταν θέλετε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα

 Οι πατάτες φούρνου είναι ένα κλασικό και αγαπημένο φαγητό.

Αν όμως, θέλετε να δημιουργήσετε ένα διαφορετικό πιάτο, μπορείτε να φτιάξετε πατάτες χρησιμοποιώντας... 


 

ένα διαφορετικό υλικό. Και αυτό δεν είναι άλλο από το γάλα εβαπορέ! Θα μας θυμηθείτε!

Υλικά

  • Πατάτες
  • 1 κουτί εβαπορέ γάλα
  • Βούτυρο
  • Τυρί τριμμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες όπως για τον μουσακά. Τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί και τις περιχύνουμε με το εβαπορέ γάλα. Γεμίζουμε το κουτί του εβαπορέ με νερό και το προσθέτουμε και αυτό. Αλατοπιπερώνουμε . Πριν τις βάλουμε στον φούρνο ρίχνουμε κομματάκια βούτυρο (αναλόγως πόσο λιπαρές τις θέλουμε).

Τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τις παρακολουθούμε Μόλις τσιμπιούνται βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτουμε το τυρί, αφήνουμε στο φούρνο για 2 ακόμα λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.

baby.gr