Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Φεύγει για Έβρο ο Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Λαλούσης - Συναγερμός για τις κατευθυνόμενες από τους τούρκους ροές μεταναστών


Σύσκεψη στο Μαξίμου για την αύξηση των ροών μεταναστών στον Έβρο και τη διάσωση εκατοντάδων ανθρώπων – ανάμεσά τους και παιδιών – από νησίδες του ποταμού τα τελευταία 24ωρα.

Ο... 


 

υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς συγκάλεσε το μεσημέρι της Δευτέρας, 5 Ιουνίου, στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη για το ζήτημα της νέας προώθησης μεταναστών στον Έβρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσιάστηκαν στον κ. Σαρμά υπηρεσιακά σχέδια για την αποτροπή των διελεύσεων, καθώς και τα στατιστικά για τις διελεύσεις του τελευταίου διαστήματος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας, Βασίλειος Σκουρής, ο υπουργός Εξωτερικών, Βασίλειος Κασκαρέλης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, Δανιήλ Εσδράς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, καθώς και ανώτατα στελέχη της Διοίκησης, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου.

Η σύσκεψη έρχεται μετά τον απεγκλωβισμό 91 μεταναστών στον ποταμό Έβρο χθες Κυριακή, 4 Ιουνίου όπου ανάμεσά τους βρίσκονταν γυναίκες και παιδιά.

Αύριο, Τρίτη, 6 Ιουνίου, τέλος, μεταβαίνει στον Έβρο ο υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Λαλούσης.