Υλικά
- 500 γρ. φιλέτο σολομού
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαφριά σάλτσα σόγιας
- 1 1/2 κ. σ. μέλι
- 1 κ. σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κ. γλ. σησαμέλαιο
- 2 κ. γλ. σουσάμι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ανακατέψτε τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, το τζίντζερ και το σκόρδο μαζί σε ένα μπολ μέχρι να αναμειχθεί ομοιόμορφα η μαρινάδα. Κρατήστε στην άκρη το 1/4 της μαρινάδας.
Βήμα 2
Τοποθετήστε τα φιλέτα σολομού σε ένα ρηχό πιάτο και περιχύστε τα με την υπόλοιπη μαρινάδα. Καλύψτε το πιάτο με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 5 λεπτά.
Βήμα 3
Ζεστάνετε το σησαμέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βήμα 4
Αφαιρέστε τον σολομό από τη μαρινάδα, ανακινώντας για να αφαιρέσετε την περίσσεια μαρινάδας, τοποθετήστε τον με την πλευρά του δέρματος προς τα πάνω στο καυτό λάδι και μαγειρέψτε για 4 λεπτά.
Βήμα 5
Πετάξτε τη μαρινάδα που δεν χρησιμοποιήθηκε στο ρηχό πιάτο. Αναποδογυρίστε το σολομό και περιχύστε το σολομό με τη μαρινάδα που κρατήσατε, πασπαλίστε με σουσάμι.
Βήμα 6
Μαγειρέψτε μέχρι το ψάρι να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι, 5 έως 7 λεπτά. Αναποδογυρίστε το σολομό, αφαιρέστε την πέτσα και μαγειρέψτε 1 λεπτό ακόμα.
Βήμα 2
Τοποθετήστε τα φιλέτα σολομού σε ένα ρηχό πιάτο και περιχύστε τα με την υπόλοιπη μαρινάδα. Καλύψτε το πιάτο με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 5 λεπτά.
Βήμα 3
Ζεστάνετε το σησαμέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βήμα 4
Αφαιρέστε τον σολομό από τη μαρινάδα, ανακινώντας για να αφαιρέσετε την περίσσεια μαρινάδας, τοποθετήστε τον με την πλευρά του δέρματος προς τα πάνω στο καυτό λάδι και μαγειρέψτε για 4 λεπτά.
Βήμα 5
Πετάξτε τη μαρινάδα που δεν χρησιμοποιήθηκε στο ρηχό πιάτο. Αναποδογυρίστε το σολομό και περιχύστε το σολομό με τη μαρινάδα που κρατήσατε, πασπαλίστε με σουσάμι.
Βήμα 6
Μαγειρέψτε μέχρι το ψάρι να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι, 5 έως 7 λεπτά. Αναποδογυρίστε το σολομό, αφαιρέστε την πέτσα και μαγειρέψτε 1 λεπτό ακόμα.