Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

Χοιρινά σουβλάκια με ανανά



Σερβίρονται με ρύζι ή σε πίτα

Υλικά 

  • 400 γρ. χοιρινό φιλέτο
  • 4 κ. σ. καστανή ζάχαρη
  • 60 ml μηλόξυδο
  • 1/2 μικρό ανανά, κομμένο σε κομμάτια


 

  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε τετράγωνα (προαιρετικά)
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε 4 ίσα μήκη
  • 1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • Μαγειρεμένο ρύζι ή πίτα, για το σερβίρισμα


Εκτέλεση

Βήμα 1
Κόψτε το χοιρινό σε κύβους. Ζεστάνετε τη ζάχαρη και το ξύδι σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφήστε τη να κρυώσει.

Βήμα 2
Ρίξτε μέσα το χοιρινό κρέας και ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθούν όλοι οι κύβοι με τη σάλτσα.

Βήμα 3
Ζεστάνετε μια σχάρα και περάστε το χοιρινό κρέας και τον ανανά σε σουβλάκια, εναλλάσσοντας τα κομμάτια με την πιπεριά και το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Βήμα 4
Ψήστε τα σουβλάκια στο γκριλ για 3- 4 λεπτά από κάθε πλευρά (ίσως και λίγο περισσότερο).

Βήμα 5
Πασπαλίστε με κόλιανδρο, αν θέλετε, και σερβίρετε με ρύζι ή τυλίξτε τα σε πίτα.