Το καρπούζι είναι αναμφισβήτητα ένα γευστικό και γεμάτο θρεπτικά συστατικά φρούτο. Η αγορά ενός καρπουζιού, όμως, είναι ρίσκο, καθώς...
Βρείτε αυτό το σημείο
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημάδια που θα σας δείξουν ότι το καρπούζι σας είναι έτοιμο για να το κόψετε είναι ένα ελαφρύ κίτρινο σημείο. Εάν το βλέπετε, μπορείτε να το απολαύσετε.
Βεβαιωθείτε ότι είναι βαρύ
Πάρτε το αγκαλιά και ελέγξτε το βάρος του. Εάν σας είναι πραγματικά βαρύ, πιο βαρύ από ό,τι φαίνεται, τότε είναι και καλό!
Χτυπήστε το
Θα έχετε δει μερικούς ανθρώπους που χτυπάνε το καρπούζι ελαφρά με την γροθιά τους ώστε να ακούσουν τον ήχο που κάνει το καρπούζι. O ήχος που πρέπει να ακούσετε από το καρπούζι για να βεβαιωθείτε ότι είναι ώριμο είναι βαθύς και με μικρή ηχώ και όχι σύντομος.
Τι έδειξε η μελέτη
Σύμφωνα με νέα μελέτη, τα παιδιά και οι ενήλικες που έτρωγαν τακτικά καρπούζι είχαν:
- υψηλότερη πρόσληψη διαιτητικών ινών,
- μαγνησίου,
- καλίου,
- βιταμίνης C
- βιταμίνης Α
- λυκοπενίου
- και άλλων καροτενοειδών
- χαμηλότερη πρόσληψη πρόσθετων σακχάρων και ολικών κορεσμένων λιπαρών οξέων