Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Αποχαιρετισμός στον Κωνσταντίνο Μουλά

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΝΕΑΣ ΕΦΕΣΟΥ «Ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ»

Στις μικρές κοινωνίες, κάθε απώλεια ενός μέλους δημιουργεί δυσαναπλήρωτο κενό και ιδιαίτερα, όταν αυτός που φεύγει ήταν ενεργός και δημιουργικός πολίτης, με προσφορά στον τόπο του και είχε ακόμη πολύ δρόμο να βαδίσει, ως στρατοκόπος μέσα στην οικογένεια, μέσα στην κοινωνία.

Σε...

 

αυτές τις περιπτώσεις η παγωνιά του θανάτου ξεπερνάει τα όρια της οικογένειας και απλώνεται στον περίγυρο, σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, σε κάθε ευαίσθητη ψυχή, σε όλους αυτούς που ο συνάνθρωπος δεν είναι ο άλλος, αλλά προέκταση του εαυτού τους, σε αυτούς που θέλουν να χτίζουν την ευτυχία τους δίπλα στην ευτυχία των άλλων και προσπαθούν για τη συνοχή της κοινωνίας και για την κληρονομιά τους στις επόμενες γενιές.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Μικρασιατών της Νέας Εφέσου «Ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ», αποχαιρετά ένα ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου, που αγωνίστηκε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, για την επίτευξη του σκοπού του, τον τέως πρόεδρο της Νέας Εφέσου, που προσπάθησε για την πρόοδο του χωριού.

Αποχαιρετά τον Κώστα Μουλά, τον εργατικό και έντιμο άνθρωπο, τον καλό οικογενειάρχη, τον ενεργό πολίτη, τον εθελοντή στην υπηρεσία των συνανθρώπων, της κοινωνίας, της πατρίδας.

Ο Κώστας Μουλάς έφυγε ξαφνικά και πρόωρα, αλλά πρόλαβε να κάνει και να αφήσει πολλά. Αφήνει παιδιά και εγγόνια, το έργο του, το παράδειγμά του ως εργατικού και δημιουργικού ανθρώπου, που είναι πολύ χρήσιμο στις δύσκολες εποχές που ζούμε, διότι αποτελεί πηγή έμπνευσης και άντλησης αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας. Δείχνει τον δρόμο και τον τρόπο, μας λέει, ότι όποιος προσπαθεί κάνει βήματα προόδου, χτίζει καλύτερο μέλλον για αυτόν και τα παιδιά του, καμιά προσπάθεια δεν πάει χαμένη.

Όλα αυτά, θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη μας, θα τονώνουν τη συλλογική μας συνείδηση και έκφραση, θα μας οδηγούν στα νάματα των ιδανικών μας και της πίστης μας.

Όλα αυτά θα αποτελούν βάλσαμο στον πόνο της οικογένειας, στην απώλειά τους και θα δίνουν τη θέση τους στις γλυκές αναμνήσεις, στη δικαιολογημένη υπερηφάνεια και θα δείχνουν τον δρόμο της συνέχειας.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του, ζητάμε τη Θεία παρέμβαση, για να λειτουργήσει καταπραϋντικά και παρηγορητικά , του ευχόμαστε καλό ταξίδι, θα προσευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει και να είναι αναπαυμένος στον αιώνιο Παράδεισο.

Αιωνία σου η μνήμη Κώστα. 


Για το Δ. Σ.

    Η Πρόεδρος                                    Η Γραμματέας
Αικατερίνη Ζάμπιογλου                Θεανώ Ζιούρκα