Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

Άνω κάτω ολόκληρη η Ελλάδα από την επιπολαιότητα τοπικού σάιτ που έγραψε για θάνατο ντελιβερά από θερμοπληξία

 


Fake news αποδείχτηκε τελικά ο θάνατος ντελιβερά από θερμοπληξία που αναπαράχθηκε σε χρόνο dt από όλα τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, από σάιτ και ραδιοφωνικούς σταθμούς εξαιτίας της επιπολαιότητας... 


 

μιας μπλογκερ η οποία όχι μόνο δεν διασταύρωσε την «είδηση» που έγραψε αλλά η πηγή της ήταν η μητέρα της που άκουσε το περιστατικό σε ένα καφενείο. 

Η Μπλόγκερ χωρίς δευτερη σκέψη... «μπουμπούνιξε» το «αποκλειστικό ρεπορτάζ προκαλώντας μέχρι και υπουργική απόφαση του αρμόδιου υπουργείου για απαγόρευση εργασίας στις 21 Ιουλίου. 

Πράγματι υπήρξε ένα θλιβερό περιστατικό με ένα 46χρόνο, ο οποίος όμως δεν οδηγεί καν μηχανάκι. 

Κυκλοφορούσε με ένα ποδήλατο και έκανε εργασίες ελαιοχρωματισμού. Ανήμερα της γιορτής του Προφήτη Ηλία όντως ένοιωσε αδιαθεσία και υψηλό πυρετό και μεταφέρθηκε από τους οικείους του με συμπτώματα θερμοπληξίας στο Νοσοκομείο όπου και κατέληξε. 

Αργά σήμερα το μεσημέρι το Νοσοκομείο Χαλκίδας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι επήλθε θάνατος 46χρου (όχι διανομέα) από συμπτώματα θερμοπληξίας 

Η blogger όμως χωρίς καμία αίσθηση της πραγματικότητας, επειδή η μητέρα της, της μετέφερε για θάνατο ντελιβερά από θερμοπληξία, χωρίς να διασταυρώσει την εγκυρότητα της είδησης απλά έγραψε 43 χρονος νεκρός ντελιβεράς από θερμοπληξία 

Αποτέλεσμα; Όλα τα μέσα ενημέρωσης σε όλη την Ελλάδα μετέδιδαν το πρωί της Παρασκευής για τον αδόκητο χαμό του ντελιβερά από τις άσχημες συνθήκες εργασίας, εκδόθηκε εσπευσμένα υπουργική απόφαση απαγόρευσης εργασίας των εργαζομένων οδηγών ντελίβερι ενώ το σωματείο εστίασης Χαλκίδας μάταια προσπαθούσε να εξηγήσει ότι δεν επρόκειτο για ντελιβερά. 

Είναι γεγονός ότι οι συνθήκες εργασίας αυτών των παιδιών δεν είναι οι καλύτερες δυνατές αφού από ελλιπή μέτρα της πολιτείας αναγκάζονται συχνά να εργάζονται σε συνθήκες γαλέρας με άσχημες κλιματικές συνθήκες (πλημύρες καύσωνες κλπ).

Όμως το να διασπείρει κάποιος ψευδείς ειδήσεις, είτε από άγνοια είτε από επιπολαιότητα είτε από έλλειψη γνώσεων περι του τι είναι διασταύρωση της είδησης και υπευθυνότητα έχει πολύ μεγάλη απόσταση. 

Τελικά ποιο επικίνδυνο και από τις υψηλές θερμοκρασίες στην Ελλάδα είναι η ανοησία και η επιπολαιότητα!
 

elkosmos.gr