Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Ψητές σαρδέλες Με σκόρδο και κρούστα από μυρωδικά

 

Υλικά

  • 1/2 κιλό φρέσκες σαρδέλες καθαρισμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κ. γλ. μουστάρδα 


 

  • 1 κ. σ. χυμό λεμονιού και επιπλέον λεμόνι για το σερβίρισμα
  • 1 κ. σ. ξηρή ρίγανη
  • 1/2 κ. γλ. πάπρικα
  • 1 κ. γλ. ξηρές νιφάδες κρεμμυδιού
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. γλ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο


Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς στον αέρα.

Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά εκτός από τον φρέσκο μαϊντανό και τις σαρδέλες.

Βήμα 3
Προσθέστε τις σαρδέλες στο μπολ και ανακατέψτε απαλά ώστε να καλυφθούν όλες καλά.

Βήμα 4
Λαδώστε ελαφρώς ένα ταψάκι, τοποθετήστε τις σαρδέλες έτσι ώστε να είναι όλες σε μια στρώση και περιχύστε τα ψάρια με το ντρέσινγκ που έχει περισσέψει.

Βήμα 5
Ψήστε για 15-17 λεπτά, λίγο περισσότερο αν είναι μεγαλύτερες σαρδέλες.

Βήμα 6
Αφαιρέστε τις, πασπαλίστε με φρέσκο μαϊντανό και λίγο λεμόνι και απολαύστε.