Υλικά
- 1/2 κιλό φρέσκες σαρδέλες καθαρισμένες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 κ. γλ. μουστάρδα
- 1 κ. σ. χυμό λεμονιού και επιπλέον λεμόνι για το σερβίρισμα
- 1 κ. σ. ξηρή ρίγανη
- 1/2 κ. γλ. πάπρικα
- 1 κ. γλ. ξηρές νιφάδες κρεμμυδιού
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 κ. γλ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς στον αέρα.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά εκτός από τον φρέσκο μαϊντανό και τις σαρδέλες.
Βήμα 3
Προσθέστε τις σαρδέλες στο μπολ και ανακατέψτε απαλά ώστε να καλυφθούν όλες καλά.
Βήμα 4
Λαδώστε ελαφρώς ένα ταψάκι, τοποθετήστε τις σαρδέλες έτσι ώστε να είναι όλες σε μια στρώση και περιχύστε τα ψάρια με το ντρέσινγκ που έχει περισσέψει.
Βήμα 5
Ψήστε για 15-17 λεπτά, λίγο περισσότερο αν είναι μεγαλύτερες σαρδέλες.
Βήμα 6
Αφαιρέστε τις, πασπαλίστε με φρέσκο μαϊντανό και λίγο λεμόνι και απολαύστε.