Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Δροσερή ρεβυθοσαλάτα


Γεμάτη με παραδοσιακά μεσογειακά και θρεπτικά συστατικά

Υλικά 

  • 3 φλ. τσαγιού ανάμεικτα πράσινα λαχανικά
  • 450 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 1 φλ. τσαγιού ντοματίνια, κομμένα στη μέση


 

  • 2 αγγούρια, κομμένα στη μέση και σε φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 1/2 φλιτζάνι ελιές καλαμών, χωρίς κουκούτσι
  • 1/3 φλιτζάνι φέτα, θρυμματισμένη

Για το ντρέσινγκ: 3 κ. σ. σούπας ελαιόλαδο, χυμό από 1/2 λεμόνι, 1/4 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη, 1/4 κ. γλ. αλάτι (ή ανάλογα με τη γεύση), 1/4 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι (ή ανάλογα με τη γεύση)

Εκτέλεση 

Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε τα υλικά της σαλάτας, όπως ανάμεικτα χόρτα, ρεβίθια, ντοματίνια, αγγούρια, κόκκινο κρεμμύδι, αγγούρι, ελιές και φέτα.

Βήμα 2
Σε ένα μικρό μπολ, φτιάξτε το ντρέσινγκ χτυπώντας μαζί το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.

Βήμα 3
Περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε περισσότερο αλάτι και μαύρο πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.