Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

ΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΟΥ: "ΕΧΩ ΡΙΖΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ" - ΒΙΝΤΕΟ


 
Η Ρία Ελληνίδου μάγεψε με τα τραγούδια και τη μοναδική φωνή της στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα διασκέδασης στην "Πολιτεία" στην Παραλία Κατερίνης. 

Η Ρία Ελληνίδου προέρχεται... 

 

από οικογένεια που η αγάπη για τα παραδοσιακά ακούσματα και την μουσική είναι κοινή. 

Σε ηλικία μόλις πέντε ετών ξεκίνησε τα μαθήματα σε ωδείο μαζί με τα αδέλφια της και διδάχτηκε θεωρία και αρμονία μουσικής και παράλληλα παραδοσιακή προπαιδεία. Έπειτα, η αγάπη της για τη μουσική, την έκανε να περάσει στο μουσικό σχολείο Θεσσαλονίκης, στο οποίο παρακολούθησε μαθήματα πιάνου και άλλων μουσικών οργάνων. Παράλληλα, έκανε μαθήματα βυζαντινής μουσικής, τα οποία έγιναν η βάση, για να καλλιεργήσει τόσο πολύ τη φωνή της που να μπορεί να ερμηνεύει δύσκολα παραδοσιακά και μικρασιάτικα τραγούδια με εξειδικευμένα γυρίσματα. Επίσης, τα μαθήματά της δε σταμάτησαν εκεί, αφού επιπλέον, έκανε ιδιαίτερα μαθήματα παραδοσιακών οργάνων και παραδοσιακού τραγουδιού.

Η ίδια, εκτός από το να ερμηνεύει με το μοναδικό ηχόχρωμα και τη χροιά της, γνωστές επιτυχίες και παραδοσιακά, διαχρονικά τραγούδια, έχει και δικά της τραγούδια όπως: “Θα σπάσω την πόρτα”, “Σε κάνω κέφι”, “Kάπου στη Θεσσαλονίκη” και “Tα σημάδια”, τα οποία ερμηνεύει σε κάθε live εμφάνισή της και ξεσηκώνει τον κόσμο.

ΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΟΥ: "ΕΧΩ ΡΙΖΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ"

 Τα παιδικά της χρόνια τα πέρασε στη Θεσσαλονίκη, ενώ όπως αποκάλυψε στον δημοσιογράφο - μπλόγκερ Αποστόλη Λέινα σε βίντεο, έχει ρίζες από το Λιτόχωρο από τον παππού της από την Λιτοχωρίτικη οικογένεια Τριανταφύλλου που κατοικούν στην πάνω πλευρά του Λιτοχώρου και μάλιστα έστειλε και χαιρετίσματα και στη γιαγιά της τη Σουμέλα που είναι Πόντια, η οποία παντρεύτηκε τον Λιτοχωρίτη παππού της Γιώργο Τριανταφύλλου και ίσως να είναι και η μοναδική Πόντια στο Λιτόχωρο, όπως είπε η Ρία.