Κυριακή 6 Αυγούστου 2023

Αρνίσια παϊδάκια με λεμόνι και θυμάρι


Μια διαφορετική εκδοχή του αρνιού στη σχάρα

Υλικά 

  • 18 αρνίσια παϊδάκια
  • Το ξύσμα και το χυμό 2 λεμονιών
  • Λίγα κλαδάκια θυμάρι, χωρίς φύλλα, και επιπλέον για το σερβίρισμα αν θέλετε


 

  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 200 ml γιαούρτι
  • Χούμους, ψωμί και πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα


Εκτέλεση

Βήμα 1

Τοποθετήστε τα παϊδάκια αρνιού σε ένα σκεύος.

Βήμα 2
Σε ένα μπολ αναμείξτε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τα φύλλα θυμαριού και το σκόρδο.

Βήμα 3
Περιχύστε τη μαρινάδα στα παϊδάκια, γυρίστε τα για να καλυφθούν και από όλες τις πλευρές και αφήστε τα στη μαρινάδα σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά.

Βήμα 4
Ανακατέψτε το γιαούρτι με λίγο καρύκευμα, βγάλτε το αρνί από τη μαρινάδα και τρίψτε το με το γιαούρτι. Ψήστε στο μπάρμπεκιου ή στη σχάρα για 5- 15 λεπτά, γυρίζοντας μια φορά, μέχρι το αρνί να ψηθεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Βήμα 5
Πασπαλίστε με λίγο θυμάρι ακόμα, αν θέλετε, και σερβίρετε με κουταλιές χούμους, λίγο ψωμί και φύλλα σαλάτας.