Μια ενδιαφέρουσα εκδοχή των καθιερωμένων κοτομπουκιών με επικάλυψη φρυγανιάς
Υλικά
- 8 μπούτια κοτόπουλου, χωρίς πέτσα
- 2 κ. σ. βούτυρο, λιωμένο
- 1 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα κορνφλέικς
- 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 3/4 φλ. τσαγιού χτυπημένο αυγό
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 210 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με μία λαδόκολλα.
Βήμα 2
Σε ένα ρηχό μπολ, ανακατέψτε τα κορνφλέικς, το αλεύρι και το αλάτι και τοποθετήστε το χτυπημένο αυγό σε ένα άλλο ρηχό μπολ. Βουτήξτε το κοτόπουλο στο αυγό και στη συνέχεια, κυλήστε το στο μείγμα με τα κορνφλέικς. Επαναλάβετε για όλα τα μπούτια κοτόπουλου.
Βήμα 3
Τοποθετήστε το κοτόπουλο στο ταψί και ψήστε, χωρίς κάλυμμα, για 20 λεπτά. Γυρίστε το κοτόπουλο και ψήστε για 10-15 λεπτά ακόμα.