Κυριακή 13 Αυγούστου 2023

Ελληνική σαλάτα με κινόα


Υγιεινή και νόστιμη, ελαφριά επιλογή

Υλικά 

  • 1 φλ. τσαγιού κινόα
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 2 φλ. τσαγιού αγγούρια κομμένα σε κύβους 


 

  • 1/3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
  • 2 φλ. τσαγιού ντοματίνια ή ντομάτες, κομμένες στη μέση
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένες ελιές Καλαμών
  • 1 κ. σ. ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα
  • 1 1/2 κ. γλ. ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη φέτα


Εκτέλεση

Βήμα 1
Μαγειρέψτε την κινόα σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα 2
Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε με ένα πιρούνι. Για να κρυώσετε γρήγορα, απλώστε τη μαγειρεμένη κινόα σε ένα ταψί.

Βήμα 3
Ενώ η κινόα μαγειρεύεται, προετοιμάστε τα λαχανικά και τα βότανα για τη σαλάτα.

Βήμα 4
Ανακατέψτε με το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και τη φέτα.

Βήμα 5
Τοποθετήστε την κρύα κινόα, τα αγγούρια, τα κρεμμύδια, την ντομάτα, την πιπεριά, τις ελιές και τα μυρωδικά (δυόσμο, ρίγανη, μαϊντανό) σε ένα μεγάλο μπολ.

Βήμα 6
Ανακατέψτε με το ελαιόλαδο για να συνδυαστούν απαλά.

Βήμα 7
Πασπαλίστε με ξύδι, αλάτι και θρυμματισμένη φέτα και ανακατέψτε απαλά.

Βήμα 8
Σερβίρετε αμέσως.