Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Σκοτώθηκε ο Πριγκόζιν


Συνετρίβη το αεροπλάνο που τον μετέφερε στην περιοχή Τβερ της Μόσχας - Σκοτώθηκαν και οι 10 επιβαίνοντες

 Ιδιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στην περιοχή Τβερ της Μόσχας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι δέκα επιβαίνοντες, ανακοίνωσαν...

 

την Τετάρτη οι ρωσικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με ρωσικά μέσα, ο αρχηγός της Βάγκνερ, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν είναι νεκρός αφού επέβαινε στο αεροπλάνο, που λέγεται ότι ήταν δικό του.

Στο αεροσκάφος τύπου Embraer, που είχε αναχωρήσει από τη Μόσχα με προορισμό την Αγία Πετρούπολη, επέβαιναν επτά επιβάτες και τριμελές πλήρωμα.

«Ένα ιδιωτικό αεροσκάφος Embraer Legacy που ταξίδευε από τη Μόσχα προς την Αγία Πετρούπολη συνετρίβη κοντά στο χωριό Κουζένκινο στην περιοχή Τβερ. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 10 άτομα, μεταξύ των οποίων και 3 μέλη του πληρώματος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλοι οι επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους», ανέφερε το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στο Telegram.

Ποιος ήταν ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν

Ο Γιεβγκένι Βίκτοροβιτς Πριγκόζιν ήταν αρχηγός της Βάγκνερ και στενός έμπιστος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Στις 26 Σεπτεμβρίου 2022, ο Πριγκόζιν παραδέχτηκε ότι είχε ιδρύσει την ομάδα Βάγκνερ ειδικά για να υποστηρίξει τις ρωσικές δυνάμεις στο Ντονμπάς, τον Μάιο του 2014.

Τον Απρίλιο του 2022, κατά τη διάρκεια της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022, αναφέρθηκε ότι ο Πριγκόζιν ταξίδεψε στο Ντονμπάς για να επιβλέψει προσωπικά την εκστρατεία της Βάγκνερ. Φορούσε στρατιωτικά ρούχα με το μέλος της Ρωσικής Δούμας Βιτάλι Μιλόνοφ που είχε ταξιδέψει στην πρώτη γραμμή.