Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

Σολομός με γλάσο από καστανή ζάχαρη


Ελαφρύ δείπνο έτοιμο σε 20 λεπτά

Υλικά 

  • 4 φιλέτα σολομού με πέτσα
  • 2 κ. σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ. σ. μουστάρδα


 

  • 1 κ. σ. μέλι
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κ. γλ. θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι


Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Βήμα 2 


Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε την καστανή ζάχαρη, τη μουστάρδα, το μέλι, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού μέχρι να αποκτήσετε ένα λείο μείγμα.

Βήμα 3 


Στεγνώστε την πέτσα του σολομού με χαρτί κουζίνα πολύ καλά και τοποθετήστε τα φιλέτα, με την πέτσα προς τα κάτω και με χώρο μεταξύ των φιλέτων, στο προετοιμασμένο ταψί.

Βήμα 4 


Αδειάστε το γλάσο πάνω στα φιλέτα, φροντίζοντας να καλύψει πλήρως τις κορυφές τους. Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος του κουταλιού για να το απλώσετε.

Βήμα 5 


Ψήστε μέχρι οι κορυφές να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές κατά τόπους. Ο σολομός θα είναι ελαφρώς σφιχτός όταν τον πιέζετε με τα δάχτυλά σας και θα πρέπει να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι, 12 έως 14 λεπτά.