Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023

Εύκολη συνταγή για Κυκλαδίτικη καρπουζόπιτα χωρίς ζάχαρη


Είναι πίτα χωρίς ζάχαρη με αλεύρι βρώμης αντί για κανονικό αλεύρι. Σε 5’ έτοιμη η καρπουζόπιτα και ροδοψήνεται μέχρι να κάνει κρούστα ολόγυρα. Συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Υλικά
  • 1 kg καρπούζι ψίχα (σάρκα καρπουζιού)
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 250 γρ. αλεύρι βρώμης ή άλλο αλεύρι
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. σουσάμι.

Διαδικασία

  • Το καρπούζι πρέπει να τραγανό και κατακόκκινο. Προσέξτε να μην είναι ζαχαρωμένο με μαλακή σάρκα.
  • Ζυγίζουμε το καρπούζι αφού το καθαρίσουμε από την φλούδα. Είναι περίπου 3 φέτες.
  • Με τα χέρια καθαρίζουμε την σάρκα του καρπουζιού από τα κουκούτσια.
  • Ταυτόχρονα το σπάμε σε μικρά κομμάτια.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το καρπούζι και τον χυμό του.
  • Προσθέτουμε το μέλι, την κανέλα και το αλεύρι βρώμης.
  • Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τα υλικά.
  • Έχουμε τώρα έναν ροζ χυλό με μικρά κομμάτια καρπουζιού.
  • Σε ένα μικρό ταψί 22×30εκ. βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το μισό σουσάμι.
  • Αδειάζουμε το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια.
  • Περιχύνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι.
  • Ψήνουμε την καρπουζόπιτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στον αέρα μέχρι να ροδίσει ολόγυρα και να κάνει τραγανή επιφάνεια περίπου για 1 ώρα.
  • Αφήνουμε την καρπουζόπιτα να κρυώσει τελείως.
  • Την κόβουμε σε κομμάτια κι αν θέλουμε περισσότερη γλύκα ραντίζουμε με λίγο μέλι ή πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.

Πηγή: thetoc.gr