Είναι πίτα χωρίς ζάχαρη με αλεύρι βρώμης αντί για κανονικό αλεύρι. Σε 5’ έτοιμη η καρπουζόπιτα και ροδοψήνεται μέχρι να κάνει κρούστα ολόγυρα. Συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Υλικά
- 1 kg καρπούζι ψίχα (σάρκα καρπουζιού)
- 1 κ.σ. μέλι
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 250 γρ. αλεύρι βρώμης ή άλλο αλεύρι
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. σουσάμι.
Διαδικασία
- Το καρπούζι πρέπει να τραγανό και κατακόκκινο. Προσέξτε να μην είναι ζαχαρωμένο με μαλακή σάρκα.
- Ζυγίζουμε το καρπούζι αφού το καθαρίσουμε από την φλούδα. Είναι περίπου 3 φέτες.
- Με τα χέρια καθαρίζουμε την σάρκα του καρπουζιού από τα κουκούτσια.
- Ταυτόχρονα το σπάμε σε μικρά κομμάτια.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το καρπούζι και τον χυμό του.
- Προσθέτουμε το μέλι, την κανέλα και το αλεύρι βρώμης.
- Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τα υλικά.
- Έχουμε τώρα έναν ροζ χυλό με μικρά κομμάτια καρπουζιού.
- Σε ένα μικρό ταψί 22×30εκ. βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το μισό σουσάμι.
- Αδειάζουμε το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια.
- Περιχύνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι.
- Ψήνουμε την καρπουζόπιτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στον αέρα μέχρι να ροδίσει ολόγυρα και να κάνει τραγανή επιφάνεια περίπου για 1 ώρα.
- Αφήνουμε την καρπουζόπιτα να κρυώσει τελείως.
- Την κόβουμε σε κομμάτια κι αν θέλουμε περισσότερη γλύκα ραντίζουμε με λίγο μέλι ή πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.
Πηγή: thetoc.gr