Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Αρωματικοί τηγανητοί κολοκυθοκεφτέδες


Πολύ εύκολο και νόστιμο ορεκτικό

Υλικά 


Υλικά
 
  • 2 φλ. τσαγιού τριμμένα κολοκυθάκια
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 
  • 1/12 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • Αλάτι κατά βούληση
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Τοποθετήστε τα κολοκυθάκια, τα αυγά, το αλεύρι, την παρμεζάνα, τη μοτσαρέλα, το κρεμμύδι και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.

Βήμα 2
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Βήμα 3
Ρίξτε κουταλιές της σούπας από το μείγμα κολοκυθιών στο καυτό λάδι και τηγανίστε, σε δόσεις, μέχρι να ροδίσουν, περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά.