Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

ΣΚΕΨΟΥ…..


Του Ανέστη Μωυσιάδη
 
 
Σήμερα ο άνθρωπος, το τελειότερο δημιούργημα της Φύσης, με τη λογική και την ευφυΐα του, εξάλειψε δεκάδες θανατηφόρες  αρρώστιες, βελτίωσε το βιοτικό επίπεδο και τις συνθήκες διαβίωσής  του και ανέβασε σημαντικά τον μέσο όρο διάρκειας της ζωής* του.
Σκέψου όμως, ότι κάθε μέρα πεθαίνουν χιλιάδες παιδιά και νέοι άνθρωποι...
 
 
από λοιμώδεις αρρώστιες που είναι θεραπεύσιμες, αλλά  οι ηγεσίες των δυτικών κοινωνιών αδιαφορούν συστηματικά.
Σήμερα η παγκόσμια παραγωγή πλούτου μπορεί να θρέψει υπέρδιπλάσιο πληθυσμό από αυτόν που κατοικεί στον Πλανήτη.
Σκέψου όμως, ότι στις αναπτυσσόμενες Χώρες πεθαίνουν κάθε μέρα τριάντα χιλιάδες παιδιά από υποσιτισμό, πείνα και απόλυτη φτώχεια.
Σήμερα οι ¨ευημερούσες¨ κοινωνίες καταστρέφουν** συστηματικά το μοναδικό μέχρι στιγμής σπίτι μας στο Σύμπαν και σε πολύ σύντομο χρονικό  διάστημα ο πλανήτης ΓΗ κατά τους ειδικούς, δεν θα είναι πλέον κατοικήσιμος.
Σκέψου όμως, ότι οι ηγεσίες των ¨προηγμένων¨ αυτών Χωρών αδιαφορούν και αρνούνται να πάρουν μέτρα που θα ανακόψουν την πορεία της επερχόμενης και μη αναστρέψιμης καταστροφής του περιβάλλοντος, διότι θέτουν σε πρώτη προτεραιότητα τα οικονομικά τους οφέλη.
Σκέψου, τελικά στον πλανήτη μας , εκτός από τον άνθρωπο, ποιά άλλη κατηγορία έμβιων όντων, προκαλεί τόσες καταστροφές, τόσους θανάτους, τόση δυστυχία και τόσο αβέβαιο και σκοτεινό μέλλον στον πλανήτη και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα;

*Στα ογδόντα χρόνια στις δυτικές κοινωνίες
**Κάθε χρόνο εξαφανίζονται δάση έκτασης πάνω από 100.000 τ.χλμ με
ολέθριες συνέπειες στην ισορροπία του οικοσυστήματος.