Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

Με αυτόν τον τρόπο πρέπει να αποθηκεύετε το πεπόνι για να παραμένει ζουμερό και γλυκό


Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε νερό, το πεπόνι χαλάει σχετικά γρήγορα μόλις κοπεί
 
Το πεπόνι πρέπει να αποθηκεύεται με συγκεκριμένο τρόπο για να παραμένει ζουμερό και γλυκό μέχρι το τελευταίο του κομμάτι.

 
Κατ’ αρχήν όταν αγοράζετε πεπόνι, επιλέξτε ένα πεπόνι με κρεμώδη φλούδα και σχετικά λεία κηρώδη επιφάνεια που πιέζεται ελαφρά. Το ώριμο πεπόνι πρέπει επίσης να μυρίζει γλυκά και να ακούγεται κούφιο όταν το χτυπάτε με τα δάχτυλά σας.

Πώς να αποθηκεύετε το πεπόνι για να παραμένει ζουμερό και γλυκό

Πώς να αποθηκεύσετε ένα ολόκληρο πεπόνι

Αποθηκεύστε ένα ολόκληρο πεπόνι (όχι αρκετά ώριμο πεπόνι) σε θερμοκρασία δωματίου στον πάγκο. Με αυτόν τον τρόπο, το πεπόνι θα έχει χρόνο να ωριμάσει και θα διαρκέσει για τρεις έως πέντε ημέρες. Εναλλακτικά, αποθηκεύστε ένα ολόκληρο μελίτωμα στο ψυγείο , όπου θα παραμείνει καλό για μία έως δύο εβδομάδες, ανάλογα με την αρχική του ωρίμανση.

Πώς να αποθηκεύσετε το κομμένο πεπόνι

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε νερό, το πεπόνι χαλάει σχετικά γρήγορα μόλις κοπεί. Είναι καλύτερο να αποθηκεύετε το κομμένο μελίτωμα σε ένα αεροστεγές δοχείο αποθήκευσης τροφίμων στο ψυγείο για να το διατηρείτε όσο πιο φρέσκο ​​γίνεται. Αποθηκευμένο με αυτόν τον τρόπο, το κομμένο πεπόνι θα πρέπει να διαρκέσει για περίπου τρεις έως πέντε ημέρες.

Μπορείτε να καταψύξετε το πεπόνι;

Ναι, μπορείτε σίγουρα να παγώσετε το μελίτωμα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η κατάψυξη αλλάζει δραματικά την υφή του πεπονιού. Το κατεψυγμένο πεπόνι δεν είναι καλό για μια φρέσκια φρουτοσαλάτα, για παράδειγμα, αλλά σίγουρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε smoothies, σορμπέ, και χυμούς. Μπορείτε να αποθηκεύσετε το πεπόνι σας στην κατάψυξη επ’ αόριστον, αλλά θα είναι στα καλύτερά του για περίπου ένα χρόνο.

Πώς να αποθηκεύετε το πεπόνι για να παραμένει ζουμερό και γλυκό

Για να καταψύξετε το πεπόνι, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Αφαιρούμε τη φλούδα του πεπονιού και κόβουμε το πεπόνι σε κομμάτια.
  • Παγώνουμε τα κομμάτια σε μία στρώση σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα για μερικές ώρες.
  • Μόλις παγώσουν τα στερεά κομμάτια, μεταφέρετέ τα σε ένα αεροστεγές δοχείο και βάλτε το δοχείο στην κατάψυξη.