Οι λάτρεις του ουισκιού γνωρίζουν κάποια πράγματα για τις ποικιλίες του, ωστόσο...
για να ξέρεις ακριβώς τι συμβαίνει θα πρέπει να ασχοληθείς πάρα πολύ με το θέμα.
Για να ωριμάσει πρέπει να μείνει για αρκετά χρόνια σε ξύλινα βαρέλια. Κι αυτό γιατί σιγά σιγά, τα βαρέλια απορροφούν διάφορες ουσίες του ουισκιού, όπως το θειάφι, οι οποίες αν παρέμεναν δεν θα έδιναν και τόσο όμορφη γεύση στο ποτό.
Το ξύλο απορροφόντας αυτές τις μυρωδιές, δίνει με τη σειρά του τι δικές του στο ουίσκι αλλάζοντας πολύ και διαφορετικά τη γεύση του. Και λέμε διαφορετικά, γιατί η γεύση αλλάζει με το είδος του ξύλου. Και το ουίσκι εβρισκόμεο μέσα στο ξύλο για πάνω από μια 10ετία, παίρνει κάποια από τα μοναδικά χαρακτηριστικά του.
Για να ωριμάσει πρέπει να μείνει για αρκετά χρόνια σε ξύλινα βαρέλια. Κι αυτό γιατί σιγά σιγά, τα βαρέλια απορροφούν διάφορες ουσίες του ουισκιού, όπως το θειάφι, οι οποίες αν παρέμεναν δεν θα έδιναν και τόσο όμορφη γεύση στο ποτό.
Το ξύλο απορροφόντας αυτές τις μυρωδιές, δίνει με τη σειρά του τι δικές του στο ουίσκι αλλάζοντας πολύ και διαφορετικά τη γεύση του. Και λέμε διαφορετικά, γιατί η γεύση αλλάζει με το είδος του ξύλου. Και το ουίσκι εβρισκόμεο μέσα στο ξύλο για πάνω από μια 10ετία, παίρνει κάποια από τα μοναδικά χαρακτηριστικά του.