Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση «Cultural Exchange ThroughArt and Photography: Bridging the MonasticCommunities of Europe» που υλοποίησαν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και το Πνευματικό της Κέντρο «Ο Άγιος Φώτιος».
Το έργο, κατόπιν συντονισμένων πρωτοβουλιών και ενεργειών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεωργίου, πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 30 Αυγούστου με 8 Σεπτεμβρίου, με τη χρηματοδότηση του προγράμματος Erasmus+ στον τομέα της Νεολαίας μέσω του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.
Περιελάμβανε την κινητικότητα συνολικά σαράντα νέων, ηλικίας 16-30 ετών, από Ρουμανία, Πολωνία, Σερβία και Ελλάδα και η θεματική του αφορούσε την πολιτιστική κληρονομιά μέσα από το θέατρο και τη φωτογραφία.
Περιελάμβανε την κινητικότητα συνολικά σαράντα νέων, ηλικίας 16-30 ετών, από Ρουμανία, Πολωνία, Σερβία και Ελλάδα και η θεματική του αφορούσε την πολιτιστική κληρονομιά μέσα από το θέατρο και τη φωτογραφία.
Πιο συγκεκριμένα το σχέδιο με τίτλο «Cultural Exchange ThroughArt and Photography: Bridging the MonasticCommunities of Europe» έφερε σε επαφή νέους και νέες από τέσσερις διαφορετικές χώρες με σκοπό την κατανόηση των διαφορετικών πτυχών της πολιτιστικής κληρονομιάς της κάθε χώρας με επίκεντρο την θεατρική παιδεία και την τέχνη της φωτογραφίας.
Οι νέοι κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, επισκέφθηκαν προσκυνήματα και μοναστήρια της Πιερίας, το αρχαιολογικό πάρκο και μουσείο του Δίου, το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ιεράς Μητροπόλεως, παρακολούθησαν σεμινάρια θεατρικής αγωγής και φωτογραφίας, ενώ έλαβαν χώρα επισκέψεις και σε άλλα πολιτιστικά αξιοθέατα και προορισμούς του Νομού.
Παράλληλα μέσα από το πλούσιο πρόγραμμα φιλοξενίας που είχε σχεδιαστεί προσωπικά από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Γεώργιο, οι νέες και οι νέοι γνώρισαν την ιστορία, τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις της Ελλάδας, αλλά και τις σύγχρονες δομές και την καθημερινότητα της κοινωνίας της Πιερίας.
Οι εντυπώσεις των νέων ήταν άριστες τόσο για τις εγκαταστάσεις όσο και για τη συνολική φιλοξενία που τους προσφέρθηκε.
Οι ημέρες ξενοιασιάς όσο και ο επιμορφωτικός χαρακτήρας με τις επισκέψεις σε μουσεία, εκκλησίες και αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής συνέβαλλαν τα μέγιστα στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των νέων, στην ανακάλυψη νέων πολιτισμών, στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των λαών, στην ενίσχυση της ιδιότητας του Ευρωπαίου πολίτη και στην ανάπτυξη νέων και καινοτόμων προσεγγίσεων στο αντικείμενο του πολιτισμού.