Επίκαιρη όσο ποτέ μετά τα δραματικά γεγονότα που εξελίσσονται στην μέση Ανατολή θα είναι η ομιλία του καθηγητή Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρία του ΕΚΠΑ κ. Ιωάννη Μάζη με θέμα:
«Γεωπολιτικές Δυναμικές στην Μεσόγειο» την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023 στις 19:00 στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Σχολής Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης.Την εκδήλωση θα «ανοίξει» η Δημοτική Χορωδία «Ιωάννης & Θεόφραστος Σακελλαρίδης» υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ.Ευθύμιου Μαυρίδη.
Η εκδήλωση γίνεται σε Συνδιοργάνωση με την ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ Παράρτημα Κατερίνης «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ» και η είσοδος όπως πάντα είναι ελεύθερη.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Δρ. Ιωάννης Μάζης είναι Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών. Ειδικεύεται στη γεωπολιτική ανάλυση και συγκεκριμένα, στη συστημική γεωπολιτική ανάλυση και σε ζητήματα Διεθνούς Ασφάλειας. Είναι διευθυντής προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου. Επιπλέον, είναι διευθυντής του επιστημονικού εργαστηρίου “Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων της Ευρύτερης Μέσης Ανατολής και της Τουρκίας” και Διευθυντής του ΠΜΣ “ Γεωπολιτική Ανάλυση, Γεωστρατηγική Σύνθεση και Σπουδές Άμυνας και Διεθνούς Ασφάλειας” στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι συγγραφέας πολυάριθμων επιστημονικών δημοσιεύσεων για τη γεωπολιτική Θεωρία και Πράξη, την διεθνή ασφάλεια, καθώς και για τις μορφές, τη δομή και τη λειτουργία του διεθνούς ισλαμιστικού κινήματος. Διδάσκει σε όλες τις Μεταπτυχιακές Σχολές Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας της Ελλάδας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι αφενός τα ζητήματα μεθοδολογίας στη γεωπολιτική ανάλυση και αφετέρου, η προώθηση της έρευνας στο γεωπολιτικό σύστημα της Ευρύτερης Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου. Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρείας των Ελλήνων Λογοτεχνών από το 2020. Τιμήθηκε 1) με το Παράσημο του «Ιππότη του Εθνικού Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικος» της Γαλλικής Δημοκρατίας ( 2014), 2) με το Παράσημο του Οφφικιαλίου του Εθνικού Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικος» της Γαλλικής Δημοκρατίας (2022) και 3) με τον τίτλο του «Fellow of The Royal Society of Arts» του Ηνωμένου Βασιλείου (1996). Την 13η Δεκεμβρίου 2023, θα τιμηθεί με τον τίτλο του ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ «ΦΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ» για την διεθνή και ελληνική αναγνώριση της Ακαδημαϊκής του Προσφοράς».