Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Δικαστική αντιπρόσωπος σηκώθηκε και έφυγε από εκλογικό κέντρο πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας


Δεν μέτρησε καν τα ψηφοδέλτια
 
Ο πρώτος γύρος των Αυτοδιοικητικών εκλογών του 2023, ολοκληρώθηκε επιτυχώς την Κυριακή (8/10), αλλά σε ορισμένες περιοχές, προέκυψαν κάποια περιστατικά με τους δικαστικούς αντιπροσώπους.

 
Στα Χανιά συγκεκριμένα, μια δικαστική αντιπρόσωπος κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας, έφτασε στα όρια της, επειδή οι πολίτες έκαναν αρκετή φασαρία, με αποτέλεσμα το βράδυ να μην καταφέρει να φέρεις εις πέρας τη διαδικασία. Ως εκ τούτου και μετά από συνεννόηση με το πρωτοδικείο, πήρε τον σάκο μαζί της, εκεί όπου διαμένει προσωρινά, καθώς δεν πρόκειται για δικηγόρο Χανίων και ζήτησε προθεσμία ως το μεσημέρι της Δευτέρας στις 15:00, για να ολοκληρώσει την καταμέτρηση.

Άλλο ένα περιστατικό, που προέκυψε κατά την διάρκεια της ημέρας, αφορά εκλογικό τμήμα σε χωριό του Δήμου Πλατανιά. Η προσέλευση ήταν αναιμική, με τους εκλογείς να μαζεύονται στην κάλπη μαζικά λίγο πριν τις 19:00 το απόγευμα, κατάσταση που προκάλεσε παράταση μισής ώρας μέχρι να ψηφίσουν όλοι. Μάλιστα, η καταμέτρηση έγινε με διακριτική παρουσία αστυνομίας, χωρίς όμως να προκληθεί κάποια ιδιαίτερη ένταση.

Σημειώνεται ότι μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, στο πρωτοδικείο Χανίων αναμένονται και οι τελευταίοι σάκοι δικαστικών αντιπροσώπων, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει η επανακαταμέτρηση των ψήφων. Για τον σκοπό αυτό, θα εργαστούν 23 συνεργεία, αποτελούμενα από έναν δικαστή και δύο υπαλλήλους.

Πηγή: zarpanews.gr