Αρωματισμένη με κανέλα και μοσχοκάρυδο
Υλικά
- 6-7 μήλα, καθαρισμένα, κομμένα και ξεφλουδισμένα
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 κ. γλ. κανέλα
- 1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
- Φύλλο ζύμης για πίτα (περίπου 6-8 φύλλα)
- 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- Κανέλα και ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα μήλα, τη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
Βήμα 3
Στρώστε τα φύλλα ζύμης σε ένα ταψί, αφήνοντας τις άκρες να κρέμονται έξω.
Βήμα 4
Απλώστε το λιωμένο βούτυρο πάνω στα φύλλα ζύμης.
Βήμα 5
Προσθέστε το μείγμα μήλων στο κέντρο της ζύμης.
Βήμα 6
Διπλώστε τις άκρες της ζύμης πάνω από τα μήλα, δημιουργώντας ένα πακέτο.
Βήμα 7
Ψεκάστε την επιφάνεια με νερό και πασπαλίστε με κανέλα και ζάχαρη.
Βήμα 8
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
Βήμα 9
Αφήστε τη μηλόπιτα να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε.