Γεμάτο θρεπτικά συστατικά
Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού ρύζι
- 2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο σπανάκι
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2- 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- Ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού
- Αλάτι και πιπέρι
- Φέτα, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε μία κατσαρόλα βράστε νερό και προσθέστε το ρύζι. Αφού βράσει, μειώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να είναι έτοιμο, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 3
Προσθέστε το σπανάκι στην κατσαρόλα, αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε και αφήστε το να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει.
Βήμα 4
Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, προσθέστε το στην κατσαρόλα με το σπανάκι. Ρίξτε τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 5
Σερβίρετε το σπανακόρυζο σε πιάτα και πασπαλίστε με τυρί φέτα αν επιθυμείτε.
Σε μία κατσαρόλα βράστε νερό και προσθέστε το ρύζι. Αφού βράσει, μειώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να είναι έτοιμο, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 3
Προσθέστε το σπανάκι στην κατσαρόλα, αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε και αφήστε το να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει.
Βήμα 4
Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, προσθέστε το στην κατσαρόλα με το σπανάκι. Ρίξτε τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 5
Σερβίρετε το σπανακόρυζο σε πιάτα και πασπαλίστε με τυρί φέτα αν επιθυμείτε.