Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

Σπανακόρυζο λεμονάτο


Γεμάτο θρεπτικά συστατικά

 Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού ρύζι
  • 2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

 
  • 2- 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • Ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φέτα, για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μία κατσαρόλα βράστε νερό και προσθέστε το ρύζι. Αφού βράσει, μειώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να είναι έτοιμο, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 3
Προσθέστε το σπανάκι στην κατσαρόλα, αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε και αφήστε το να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει.

Βήμα 4
Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, προσθέστε το στην κατσαρόλα με το σπανάκι. Ρίξτε τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 5
Σερβίρετε το σπανακόρυζο σε πιάτα και πασπαλίστε με τυρί φέτα αν επιθυμείτε.