Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Ζυμαρικά με σπανάκι και φέτα - Ένας συνδυασμός που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε


Υλικά

  • 300 γρ. μακαρόνια (της αρεσκείας σας)
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 

 
  • 200 γρ. φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. φέτα, τριμμένη
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
  • Φρέσκο βασιλικό για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και αφήστε τα στην άκρη.

Βήμα 2
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 3
Προσθέστε το σπανάκι και συνεχίστε το σοτάρισμα μέχρι να στραγγίσει το νερό του.

Βήμα 4
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά.

Βήμα 5
Προσθέστε τα μακαρόνια και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθούν στη σάλτσα.

Βήμα 6
Προσθέστε τη φέτα και ανακατέψτε ξανά. Αφήστε την κατσαρόλα στη φωτιά για λίγο ακόμα μέχρι να ζεσταθεί η φέτα.

Βήμα 7
Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και σερβίρετε με φρέσκο βασιλικό.