Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Στέγνωμα ρούχων: Το κόλπο που επιταχύνει τη διαδικασία - Εξοικονόμηστε χρόνο και χρήμα



Το στέγνωμα ρούχων είναι μια αγγαρεία για πολλούς ανθρώπους που μερικές φορές απαιτεί ατελείωτο χρόνο. Η αναμονή για...  

 
να στεγνώσουν τα ρούχα μπορεί να είναι πολύ απογοητευτική και να χάνουμε ρεύμα και χρόνο. Ωστόσο, υπάρχει ένα κόλπο που μπορεί να επιταχύνει πολύ αυτή τη διαδικασία και να σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο και χρήμα.

Προσθέστε μια πετσέτα στο πλύσιμο

Η διαδικασία είναι απλή. Αφήστε τα ρούχα στο πλυντήριο και προσθέστε μια στεγνή μεγάλη πετσέτα ή πετσέτα. Αλλά είναι σημαντικό το πλυντήριο να μην είναι γεμάτο. Εάν έχετε πολλά ρούχα, καλύτερα να τα πλύνετε δύο φορές. Στη συνέχεια, ρυθμίστε το πλυντήριο σε υψηλή περιστροφή και ενεργοποιήστε το. Η πετσέτα απορροφά μεγαλύτερη ποσότητα νερού και, κατά συνέπεια, τα ρούχα θα στεγνώσουν πιο γρήγορα.


Αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος, αφαιρέστε τα ρούχα από το πλυντήριο και κρεμάστε τα στο στεγνωτήριο ή στη θερμάστρα. Μπορείτε ήδη να διακρίνετε τη διαφορά όταν βγάζετε τα ρούχα από το πλυντήριο. Τα ρούχα θα είναι πολύ πιο στεγνά και θα στεγνώνουν πιο γρήγορα. Αυτό το κόλπο είναι ιδιαίτερα εξαιρετικό για όσους δεν έχουν διαθέσιμο στεγνωτήριο.

Τα ρούχα στεγνώνουν πιο γρήγορα

Εάν στεγνώνετε ρούχα στο διαμέρισμα σε στεγνωτήριο ρούχων, καλό είναι να το τακτοποιήσετε κατά μήκος της γραμμής, ώστε ο αέρας να ρέει καλύτερα ανάμεσα στα ρούχα. Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να ενεργοποιείτε τη θέρμανση και να αερίζετε τακτικά το δωμάτιο όπου στεγνώνετε τα ρούχα σας. Το συχνό στέγνωμα στο διαμέρισμα και η ανεπαρκής θέρμανση και αερισμός μπορεί να προκαλέσουν μούχλα.

Δοκιμάστε να βάλετε την πετσέτα και στο στεγνωτήριο

Για να μειώσετε το χρόνο στεγνώματος στο στεγνωτήριο, τοποθετήστε μια στεγνή πετσέτα στο στεγνωτήριο πριν ξεκινήσετε τον κύκλο. Η πετσέτα απορροφά περισσότερη υγρασία και έτσι βοηθά στην επιτάχυνση της διαδικασίας στεγνώματος των ρούχων. Ταυτόχρονα, θα εξοικονομήσετε κόστος ρεύματος γιατί ο χρόνος στεγνώματος θα είναι μικρότερος.

Βάλτε μια στεγνή πετσέτα στο στεγνωτήριο μαζί με τα ρούχα και ενεργοποιήστε τον κύκλο υψηλής θερμοκρασίας. Κατά το στέγνωμα, ελέγχετε τακτικά το στέγνωμα των ρούχων και αφαιρείτε την πετσέτα από το στεγνωτήριο κάθε 15 λεπτά. Μπορείτε να το αφήσετε να στεγνώσει περισσότερο στον αέρα όσο στεγνώνουν τα ρούχα στο στεγνωτήριο. Αυτό το κόλπο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν πρέπει να στεγνώσετε γρήγορα τα φρεσκοπλυμένα ρούχα.

Πηγή: kipos.firenews