Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Μήλα με κανέλα και μέλι Μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για επιδόρπιο


 
Υλικά

  • 2- 3 μήλα
  • 1- 2 κ. σ. μέλι
  • 1/2 κ. γλ. κανέλα
  • Λίγο νερό (περίπου 1/4 φλ. τσαγιού)


Εκτέλεση

 
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Βήμα 2
Κόψτε τα μήλα στη μέση και αφαιρέστε το κοτσάνι. Αν θέλετε μπορείτε, επίσης, να αφαιρέσετε μια μικρή ποσότητα από το κέντρο για να δημιουργήσετε μια μικρή κούπα.

Βήμα 3
Τοποθετήστε τα μήλα σε ένα πυρίμαχο σκεύος μέσα σε ένα ταψί, αφού έχετε προσθέσει λίγο νερό στο ταψί, για να αποφευχθεί η ξήρανσή τους.

Βήμα 4
Ψήστε τα μήλα για περίπου 20- 30 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Βήμα 5
Αφού τα μήλα είναι έτοιμα, αφαιρέστε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς.

Βήμα 6
Ανακατέψτε το μέλι και την κανέλα και απλώστε το μείγμα στην επιφάνεια των μήλων.

Βήμα 7
Σερβίρετε τα μήλα ως επιδόρπιο ή σνακ. Μπορείτε να τα σερβίρετε με ένα κουταλάκι για να φάτε το γλυκό μέλι και την αρωματική κανέλα μαζί με τα μήλα.