Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Ρομά ξυλοκόπησε και λήστεψε 82χρονη: «Με τύλιξε στις σακούλες και με πατούσε!»


Στα 82 της χρόνια, έζησε τη βία και την σωματική κακοποίηση, με τα σημεία από τον ξυλοδαρμό που υπέστη να είμαι εμφανή στο πρόσωπο τής. Η γυναίκα διαμένει μόνιμα... 

 
στον Ορχομενό στην Βοιωτία. Ο 29χρονος Ρομά εισέβαλε στο σπίτι της αργά το βράδυ(24/11). 
 
Με μπουνιές και χτυπήματα, εξανάγκασε την 82χρονη να του παραδώσει όσα χρήματα είχε, ενώ κατά τη διαφυγή του, της έκλεψε και την τηλεόραση. 
 
«Μπήκε μέσα, με πήγε στην κουζίνα, άνοιξε όλα τα ντουλάπια, είδε τις μαύρες σακούλες με τύλιξε και με πατούσε. Το πορτοφόλι που βρήκε είχε μέσα €100 και τα πήρε» περιέγραψε η ηλικιωμένη συνταξιούχος. 
 
«Ζήτησα βοήθεια και φώναζα. Στην κουζίνα με πατούσε στο πρόσωπο. Έχει φύγει κρέας από το χέρι μου» ανέφερε η ίδια. 
 
Οι φωνές της γερόντισσας κινητοποίησαν τους γείτονες οι οποίοι κάλεσαν το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία. 
 
Ο Ρομα εντοπίστηκε λίγο αργότερα οδηγώντας κλεμμένο όχημα το οποίο είχε αφαιρέσει από την ευρύτερη περιοχή, όταν σε προσπάθεια να αποφύγει τον έλεγχο έπεσε σε μπάρες.
 
 «Όταν έφυγε, πήρε την τηλεόραση. Την έβγαλε από την πόρτα που βγαίνω έξω, του λέω: «μήπως θέλεις να σου ξεκλειδώσω;», «όχι» απαντάει «εμείς πηδάμε από τις μάντρες». Η αστυνομία τον βρήκε γιατί τον ξέρει λέει πάει τακτικά» επεσήμανε η 82χρονη. 
 
Στο εσωτερικό του οχήματος κατασχέθηκε η τηλεόραση και ομολόγησε ως δράστης της ληστείας στην 82χρονη. 
 
Ο 29χρονος Ρομά έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για ποινικα αδικήματα. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Θήβας.