Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Baby λεμονάτες πατάτες φούρνου


Το τέλειο συνοδευτικό

Υλικά 

  • 1 κιλό πατάτες baby, κομμένες στη μέση
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. σκόρδο, ψιλοκομμένο


 

  • 3 κ. σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού (από 1 λεμόνι), χωρισμένο σε δύο μέρη
  • 1/2 κ. σ. ιταλικό καρύκευμα
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι


Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βήμα 2
Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, το ιταλικό καρύκευμα, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3
Μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα ταψί και απλώστε ομοιόμορφα σε μία στρώση.

Βήμα 4
Ψήστε τις για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.

Βήμα 5
Αφαιρέστε από το φούρνο και σερβίρετε αμέσως σε ένα πιάτο.

Βήμα 6
Περιχύστε με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού από πάνω και ανακατέψτε να πάει παντού.