Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

ΝΕΟ "ΣΚΛΗΡΟ" ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ "ΖΟΥΓΚΛΑΣ" ΜΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ: Καταπατητές και άρπαγες με ανοχή της Πολιτείας και της Ιεράς Συνόδου


 Επανέρχεται με νέο καταγγελτικό δημοσίευμα η "ΖΟΥΓΚΛΑ" με σκληρή επίθεση σε εκπροσώπους της εκκλησίας στην Πιερία: 

Δεν τους έφθανε που έβαλαν χέρι στην περιουσία του Δημοσίου στην Πέτρα Ολύμπου και τώρα διεκδικούν το παλιό Σανατόριο και μετέπειτα Ψυχιατρείο που ανήκουν στο Υπουργείο Υγείας, στο Υπουργείο Παιδείας και στο Υπουργείο Πολιτισμού. Τώρα, σύμφωνα με καταγγελίες... 

 
στη «Ζούγκλα», οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας στην Πιερία, οικειοποιούνται τα κειμήλια και τις ιερές εικόνες της εκκλησίας που βρίσκεται εντός του κτηριακού συγκροτήματος στο διεκδικούμενο ακίνητο στην Πέτρα Ολύμπου. Απίστευτα πράγματα. Στέλεχος της δομής με πολυετή θητεία περιγράφει στη «Ζούγκλα» την πραγματικότητα των τελευταίων ετών.
«Όσο ήμουν εν ενεργεία, ήμουν στην εκκλησιαστική επιτροπή πριν παραχωρηθεί όλο αυτό στον δεσπότη.

Όσο ήμουν, μας πήρε μια εικόνα από την εκκλησία, δεν μας την έδινε. Τώρα έχει αδειάσει όλη η εκκλησία και οι πιστοί προσκυνούν τις φωτοτυπίες. Είπε ότι θα τις επιστρέψει.

Αυτά έγιναν λίγο μετά αφού συνταξιοδοτήθηκα. Τα πήρε και τα σήκωσε όλα από κει πάνω.

Εγώ έχω κάνει ένα αρχείο για μένα, έχω φωτογραφήσει όλες τις εικόνες που κάποιες είναι από το 1600. Οι οποίες δεν υπάρχουν. Και όσες επέστρεψαν δεν γνωρίζουμε αν είναι ίδιες ή αντίγραφα.

Θέλει να πάρει τα 25.000 στρέμματα. Δεν νομίζω ότι τον ενδιαφέρει η εκκλησία αλλά να ξεπουλήσει τα πάντα. Ή να εισπράττει τα ενοίκια. Μέχρι τώρα τα κέρδη τα έπαιρνε το δημόσιο, δηλαδή το δημόσιο νοσοκομείο. Τώρα αν του παραχωρηθεί πλήρως όλη η περιουσία, όχι η εκκλησία που ουσιαστικά δεν είναι τίποτα.

Όσο ήμουν εγώ είχαμε διένεξη για μια εικόνα που δεν την έφερε ποτέ. Χθες μας είπε ότι μες στον μήνα θα τις φέρει.

Από το 2011 μέχρι το 2016 δίναμε την εικόνα πάντα με αριθμό πρωτοκόλλου.

Το 2016 εμείς καλή τη πίστει δώσαμε την εικόνα στον Μητροπολίτη χωρίς αυτή την φορά να πρωτοκολληθεί. Από τότε η εικόνα δεν έχει επιστραφεί στην εκκλησία. Μάλιστα ο ίδιος ο μητροπολίτης μας έχει πει «όσο και να χτυπιέστε θα την επιστρέψω όταν πάρω την εκκλησία και γίνει μοναστήρι»

Αυτά δηλώνει το στέλεχος του πρώην Ψυχιατρείου και μάλιστα μετά λόγου γνώσεως. Εργάστηκε εκεί για δεκαετίες.

Τι συμβαίνει λοιπόν και η Αγία Μητρόπολις ενεργεί κατά το δοκούν με την πλήρη ανοχή της Πολιτείας και βεβαίως της Ιεράς Συνόδου η οποία συνδράμει. Την επανίδρυση της Ιεράς Μονής Πέτρας Ολύμπου την απαιτεί ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος.

Η υπόθεση είναι σκανδαλώδης. Ο τοπικός Μητροπολίτης, πρόκειται για την Μητρόπολη Κίτρους και Πλαταμώνος, από την στιγμή που ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα έβαλε σκοπό της ζωής του να καταπατήσει στο όνομα της Μητροπόλεως του τα 25.000 στρέμματα . Διαβάστε το πρωτοσέλιδο της «Ζούγκλας» με τίτλος «Οι Άγιοι Καταπατητές».

Από το 1927 αυτή η γη αποτελεί δημόσια περιουσία και από το 1927 λειτουργούσε ως σανατόριο. Αργότερα λειτούργησε ως Ψυχιατρείο. Η Μητρόπολη μεθοδικά και με στρατηγικές κινήσεις κατάφερε το ακατόρθωτο. Να ψηφιστεί από την Βουλή τροπολογία δια της οποίας το 2021 στο συγκρότημα αυτό επανιδρύεται Ιερά Μονή Πέτρα Ολύμπου. Με λίγα λόγια η Μητρόπολη κατάφερε να οικειοποιηθεί νομίμως δημόσια περιουσία η οποία ανήκει και ελέγχεται όχι από ένα, ούτε από δύο αλλά από τρία Υπουργεία.

Δεν τους έφθανε αυτό. Πήραν και ό,τι πολύτιμο βρήκαν στους χώρους του παλαιού Ψυχιατρείου. Εξαίρετες πράξεις, άκρως χριστιανικού περιεχομένου από ανθρώπους της Εκκλησίας. Προφανώς ο γιαλός δεν είναι στραβός αλλά εμείς στραβά αρμενίζουμε.
Δείτε φωτογραφίες από τις εικόνες της εκκλησίας:





























zougla.gr