Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Πώς με το εισιτήριο της πρώτης θέσης μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα


 Ένα εισιτήριο πρώτης θέσης στο αεροπλάνο δεν είναι για όλους, ειδικά αυτή την εποχή που όλα έχουν ακριβύνει, αλλά μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα.
Σύμφωνα με...  

 
μια έκθεση του 2023 από την ταξιδιωτική εταιρεία Kayak, το κόστος ταξιδιού είναι επί του παρόντος αυξημένο κατά 35% σε σύγκριση με πέρυσι. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα ενώ ταξιδεύετε — ακόμα κι αν σκοπεύετε να κλείσετε εισιτήριο πρώτης θέσης.

Υπάρχουν λοιπόν κάποιοι τρόποι, με τους οποίους η πτήση στην πρώτη θέση μπορεί πραγματικά να σας εξοικονομήσει χρήματα μακροπρόθεσμα:

1. Θα εξοικονομήσετε έξοδα αποσκευών.

Ένας τρόπος με τον οποίο το ταξίδι πρώτης θέσης μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα είναι οι αποσκευές σας. Τα εισιτήρια πρώτης θέσης περιλαμβάνουν μία ή δύο παραδοτέες αποσκευές χωρίς επιπλέον κόστος για το επιπλέον βάρος.

2. Θα εξοικονομήσετε χρήματα, συγκεντρώνοντας περισσότερους ταξιδιωτικούς πόντους.

Εάν χρησιμοποιείτε κάποιες από τις πιστωτικές κάρτες που προσφέρουν πόντους ανταμοιβής, το να ξοδέψετε περισσότερα για ένα εισιτήριο πρώτης θέσης μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα για μεταγενέστερα ταξίδια ή για αγορές εκτός ταξιδιού, όπως καύσιμα, κ. λπ.

3. Θα εξοικονομήσετε χρήματα μέσω της επιβράβευσης αεροπορικών εταιρειών.

Παρόμοια με τους πόντους που μπορείτε να κερδίσετε με την πιστωτική κάρτα, μπορείτε επίσης να εξοικονομήσετε χρήματα ενώ πετάτε στην πρώτη θέση παραμένοντας πιστοί σε μία αεροπορική εταιρεία.

Πολλές αεροπορικές εταιρείες έχουν προγράμματα “αφοσίωσης” που παρέχουν προνόμια σε τακτικούς επιβάτες, όπως δωρεάν αναβαθμίσεις πρώτης θέσης. Οι ταξιδιώτες που πετούν με την ίδια αεροπορική εταιρεία σε τακτική βάση και συγκεντρώνουν πόντους ή μίλια μπορούν ενδεχομένως να εξοικονομήσουν χρήματα σε μελλοντικές πτήσεις εξαργυρώνοντας αυτές τις ανταμοιβές.

4. Θα κάνετε οικονομία στο αεροδρόμιο.

Με ένα εισιτήριο πρώτης θέσης μπορεί να γλυτώσετε από έξοδα μέσα στο αεροδρόμιο. Η πρόσβαση στο lounge της πρώτης θέσης σημαίνει δωρεάν WiFi, φαγητό και ποτά, συμπεριλαμβανομένων κοκτέιλ.

5. Κάντε έρευνας αγοράς στα ταξιδιωτικά γραφεία

Μερικές φορές ο τρόπος κράτησης του αεροπορικού σας εισιτηρίου μπορεί να καθορίσει το ποσό που θα πληρώσετε για αυτό. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες έχουν συχνά πρόσβαση σε μειωμένους ναύλους πρώτης θέσης που το ευρύ κοινό δεν έχει. Οι ταξιδιώτες μπορούν ενδεχομένως να εξοικονομήσουν χρήματα για εισιτήρια πρώτης θέσης χρησιμοποιώντας έναν ταξιδιωτικό πράκτορα ή εκμεταλλευόμενοι τους μειωμένους ναύλους.

6. Θα εξοικονομήσετε χρήματα εάν χρειαστεί να αλλάξετε το εισιτήριο σας.

Η αλλαγή των ταξιδιωτικών σας σχεδίων αφού κλείσετε τα εισιτήριά σας μπορεί να είναι εξαιρετικά δαπανηρή. Σε σύγκριση με το εισιτήριο οικονομικής θέσης, τα εισιτήρια πρώτης θέσης μπορεί να είναι πιο ευέλικτα.

Εάν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χρειαστεί να αλλάξετε την πτήση σας, οι επιβαρύνσεις που σχετίζονται με την αλλαγή ενός εισιτηρίου οικονομικής θέσης μπορεί να φτάσουν το κόστος ενός εισιτήριο πρώτης θέσης.

7. Θα εξοικονομήσετε χρήματα κάνοντας μια αναβάθμιση την τελευταία στιγμή.

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα όταν πετάτε στην πρώτη θέση είναι η αναβάθμιση της τελευταίας στιγμής ή σε αναμονή πτήσης.

Οι αεροπορικές εταιρείες δεν θέλουν να έχουν απούλητες θέσεις και θα κάνουν πρόθυμα μεγάλες εκπτώσεις την τελευταία στιγμή ακόμα και για την πρώτη θέση.

8. Θα εξοικονομήσετε χρόνο, και ο χρόνος είναι χρήμα.

Εάν πετάτε για επαγγελματικούς λόγους, το να πληρώσετε επιπλέον χρήματα για ένα εισιτήριο πρώτης θέσης είναι πιθανό να εξοικονομήσετε χρήματα, εξοικονομώντας χρόνο.

Φτάνοντας στον προορισμό σας νιώθοντας ξεκούραστοι και παραγωγικοί. Επιπλέον, η ικανότητα να εργάζεται κάποιος άνετα και αποτελεσματικά κατά τη διάρκεια της πτήσης μπορεί επίσης να εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα μακροπρόθεσμα.

healthstories.gr